L’Institut Cultura i Pensament (CIP) finalitza el programa Gaudí: dos anys de formació adreçada al professorat nou de la Universitat
El 3 d’abril passat va tenir lloc l’acte de clausura del Programa Gaudí 2024, una iniciativa impulsada per l’Institut Cultura i Pensament amb el suport de diversos vicerectorats i departaments de UIC Barcelona. En l’acte, que es va celebrar al Saló de Graus del Campus Barcelona, hi va haver una sessió d’innovació docent i el va clausurar el rector de UIC Barcelona, Alfonso Méndiz.
El Programa Gaudí s’adreça principalment al professorat amb menys de cinc anys d’experiència a la Universitat, amb l’objectiu d’acompanyar-lo en el seu creixement com a docents universitaris. Des que es va posar en marxa l’11 de gener de 2024, el programa ha desenvolupat un total de tres mòduls formatius distribuïts al llarg de dos anys acadèmics: “Universitat i cultura institucional”, “Formació intel·lectual i humana del professorat universitari” i “Innovació i comunicació”.
Inspirat en els trencadissos del gran arquitecte Antoni Gaudí, el programa construeix, a través de diferents sessions, un mosaic formatiu que combina coneixements institucionals, eines pedagògiques i reflexió humanística. Aquesta estructura busca reflectir la pluralitat de sabers que conformen l’essència del docent universitari, i s’imparteix mitjançant conferències, seminaris, casos pràctics i debats, a càrrec de professorat de UIC Barcelona i experts externs.
Més enllà de la transmissió de coneixement, el programa fomenta el diàleg i la trobada entre professors de diferents disciplines, i crea espais de reflexió i intercanvi que reforcen la comunitat acadèmica. L’Institut Cultura i Pensament aposta amb aquesta iniciativa per una educació superior centrada en la persona i en el desenvolupament integral del professorat.
Amb aquesta cloenda, UIC Barcelona posa punt final a una nova edició del Programa Gaudí, a la qual han participat 38 professors de diferents titulacions, i continua consolidant un model de formació docent arrelat en la identitat institucional, l’excel·lència educativa i l’humanisme integral.