La Societat d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat Jaume I (SAUJI) ha celebrat la seua Assemblea General en la qual s’ha aprovat la memòria d’activitats i econòmica del 2024, així com el pressupost per a l’actual exercici. Així mateix, en l’Assemblea, José María Arquimbau ha cedit el seu lloc com a president de l’associació després de quasi 24 anys en el càrrec, que passarà a estar ocupat per la membre de la Junta Directiva Rosa M. Grau.
Com a president de l’associació, José María Arquimbau va rebre en 2024 per part de la Universitat Jaume I una distinció extraordinària pel seu compromís sociocultural, com a ciutadà clau en la història de Castelló de les últimes dècades, i per ser un dels pilars en els inicis de l’UJI. Així, la Junta Directiva de la Societat d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat Jaume I li ha reiterat el seu agraïment per aquests anys al capdavant de l’associació.
Per la seua part, Rosa M. Grau ha agraït la confiança dipositada en ella i ha manifestat que es planteja la presidència de SAUJI «com continuista de tots els assoliments aconseguits, però també com una invitació col·lectiva a la participació, la innovació i el compromís social». Per a la nova presidenta de SAUJI, que va ser catedràtica de l’Àrea de Psicologia Social i vicerectora a l’UJI, la SAUJI «és el reflex d’un esperit de pertinença a una institució i un pont entre la universitat i la societat. És l’espai de trobada per als antics i antigues alumnes de l’UJI i també per als que senten la Universitat Jaume I com a pròpia i volen tenir-ne una relació activa».
En la cloenda de l’acte, Carmen Lázaro, vicerectora de Cultura, Llengües i Societat i tresorera de SAUJI, ha donat la benvinguda a la nova presidenta i ha agraït al president ixent la seua dedicació tots aquests anys. «Ell sempre estarà al costat d’allò que significa SAUJI», ha assenyalat.
Increment d’associats, activitats i avantatges
La SAUJI ha tancat el passat exercici amb 5.336 associats, el que suposa un increment del 3,23% respecte a l’any anterior.
Quant a les activitats, l’associació ha seguit amb l’objectiu d’oferir activitats que fomenten la formació contínua com són els TF tallers, les masterclass o el microcursos. També s’han oferit cursos de llengües, preparatoris per a certificar-se, amb la participació de més de 600 assistents. En totes les activitats hi ha hagut un augment del nombre de participants i, en molts casos, s’han esgotat les places disponibles.
Pel que fa a altres serveis que gaudeixen els membres de SAUJI, hi ha hagut un increment tant en l’oferta d’avantatges com en el seu ús per part dels associats. Una mostra en són els 980 membres de SAUJI que han gaudit d’una targeta o abonament del Servei d’Esports; els 3.372 préstecs de la Biblioteca; els 129 inscrits als cursos de llengües i els 371 que s’han acreditat amb el Servei de Llengües i Terminologia de l’UJI; els 70 xiquets i xiquetes, fills de membres SAUJI, que han participat en l’Escola d’Estiu; o les 141 entitats externes que ofereixen descomptes en els seus productes o serveis.
Finalment, l’associació ha continuat amb la voluntat de fer xarxa i d’inserir-se en la societat a través de la participació en diferents actes. Per aquest motiu, va estar present en el XXXIII aniversari de la creació de l’UJI, va recuperar la seua presència en el Dia de les Paelles i va participar en la trobada d’entitats Alumni Espanya.