Departament d’Empresa i Treball
Xavier Roca Ramón, director general d’Indústria
Nascut a Vilafranca del Penedès l’any 1974.
És doctor enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), especialitzat en processos constructius, i amb una trajectòria tècnica i científica vinculada al món universitari i al teixit industrial català.
Fins ara, Xavier Roca era el director de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisuals de la Universitat Politècnica de Catalunya a Terrassa; i delegat del rector de la UPC per a la creació del nou Grau de Medicina. Així mateix, també exercia de professor de Construcció en Enginyeria Industrial i d’Aeroports en Enginyeria Aeronàutica, a la UPC.
Destaca també la seva trajectòria en el món de la recerca: ha dirigit cinc tesis doctorals i ha participat en vint-i-quatre projectes d’investigació competitius d’àmbit nacional i internacional.
Ha estat propulsor de diverses càtedres d’empresa, així com responsable de múltiples projectes de transferència tecnològica en el sector empresarial i autor de diverses conferències enfocades a apropar el món universitari i el teixit industrial en diferents associacions empresarials i institucions catalanes. Ha estat membre de la Taula del Tèxtil durant quatre anys, i coordinador UPC del HUB Aeroportuari de Sabadell.
Departament d’Unió Europea i Acció Exterior
David Andrés Viñas, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya als Estats Units i Canadà
Nascut a Barcelona l’any 1983.
Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), té un diploma de postgrau en Estudis Generals de la Unió Europea per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i un màster en Política i Govern de la Unió Europea de la London School of Economics and Political Science (LSE).
En l’àmbit professional, el nou representant de la Generalitat compta amb una àmplia trajectòria en organismes multilaterals, inclosa la negociació de resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides.
Andrés ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional, precisament, en una de les principals agències de l’ONU, el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF), on ha ocupat diversos càrrecs.
Des de Nova York, entre 2021 i 2023, va exercir com a expert en incidència humanitària d’aquesta organització, desenvolupant estratègies específiques sobre Myanmar, el Iemen i Somàlia.
Des del gener del 2024, és expert a la seu d’UNICEF a València, on lidera la incidència humanitària d’aquest organisme sobre el continent africà, especialment al Sudan i la República Democràtica del Congo, i gestiona campanyes sobre armes explosives en zones poblades.
En l’àmbit de la societat civil, ha estat assessor en incidència humanitària a Save the Children, també des de Nova York, entre els anys 2018 i 2021, i ha treballat a Amman (Jordània) com a responsable regional d’incidència política d’aquesta organització del 2014 al 2016.
Anteriorment, Andrés va ser assessor a Oxfam entre els anys 2013 i 2014, on va contribuir a definir l’enfocament estratègic d’aquesta organització a Gaza. També va ser representant de l’ONG Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) al territori palestí ocupat de Ramal·lah entre 2011 i 2012, i responsable de relacions amb la UE d’aquesta mateixa organització el 2011. L’any 2010 va exercir com a tècnic adjunt en política exterior de la UE per a Amnistia Internacional a Brussel·les.
Krystyna Schreiber, delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Europa Central
Nascuda a Dresden l’any 1976.
És llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat Pompeu Fabra i ha cursat estudis d’Economia amb especialització en Sociologia a la Universitat de Colònia, a Alemanya.
També té un Postgrau en Diplomàcia Multilateral i Organitzacions Internacionals per l’Institut de les Nacions Unides per a la Formació i la Investigació i la Universitat Oberta de Catalunya, i s’ha format en Mediació Intercultural en els Negocis Internacionals a l’Institut Tecnològic de Massachusetts.
Ha liderat la Delegació del Govern a l’Europa Central des del 2019, representant institucionalment Catalunya en set països i coordinant-hi l’acció exterior del Govern i les col·laboracions transfrontereres.
Anteriorment, va treballar com a periodista per a mitjans alemanys, austríacs i de parla anglesa. També va cofundar Bluesky Productions S.L, una empresa internacional de publicitat i producció cinematogràfica.
Ha publicat llibres sobre Catalunya a Alemanya i a França, i ha col·laborat en diverses publicacions sobre economia social, salut pública, benestar i família i comerç.
Gerard Graells del Bas, director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament
Nascut a Sabadell l’any 1981.
És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. Té un Màster en Estratègies, agents i polítiques de cooperació pel desenvolupament de l’Institut HEGOA (Universitat del País Basc) i un Màster en energies renovables per la Universitat CEU San Pablo de Madrid. També s’ha especialitzat en anàlisi ambiental a la International University Study Center i la Universitat de Barcelona.
Des del febrer de 2024, ha estat cap de l’àrea d’Aliances Internacionals de l’ACCD, des d’on ha dirigit els projectes de desenvolupament a països del Sud Global i dissenyat línies de treball integral. A l’ACCD, també va ser coordinador de la unitat d’Àfrica i Mediterrània (2018-2024), gestionant subvencions de desenvolupament i desplegant l’eix estratègic de justícia ambiental, i, anteriorment, va ser tècnic de cooperació internacional de l’àrea de l’Àfrica Subsahariana (2008-2014).
A la Direcció General d’Afers Multilaterals i Europeus de la Generalitat, va ser tècnic d’afers multilaterals, majoritàriament centrats en la sostenibilitat ambiental i el canvi climàtic (2014-2017). A més, va ser delegat de l’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) al Senegal (2005-2007).