Mig miler de ‘petits científics’, al Congrés Anna Gené

Un total de 500 nenes i nens d’entre 8 i 12 anys de 10 escoles de Lleida participaran a l’11è Congrés Anna Gené: Fem ciència a l’escola, que tindrà lloc dijous i divendres a la Universitat de Lleida (UdL). Aquesta trobada, organitzada per la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) de la UdL i el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià del departament d’Educació, busca difondre el treball científic dels escolars de Primària i donar suport al personal docent que els motiva.

Les ponències se centren en treballs d’indagació científica escolar en diferents àmbits de les ciències experimentals que els infants han treballat durant el curs amb les seues tutores i tutors. Ara és el moment de presentar els projectes en públic. Durant dos sessions matinals a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la UdL, al campus de Cappont, parlaran de temes com la cura del medi ambient, la nutrició o la solidaritat.

La nostra escola és un edifici sostenible?, Els desastres naturals, com ajudar a les persones?, Investiguem i cuidem el mar, El sucre enganya? o Els cucs de terra ens poden ajudar a regenerar la nostra pell? són alguns dels títols dels treballs d’enguany. També parlen d’experiències pràctiques com ara Què podem aprendre de l’hort de l’escola? o El compostador a l’hort de la nostra escola.

Els infants de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària que participen en aquesta edició del Congrés Anna Gené provenen de les escoles de la ciutat de Lleida Frederic Godàs, Alba, Francesco Tonucci, Pardinyes, Creu del Batlle, Camps Elisis, Sant Josep de Calassanç, Parc de l’Aigua i FEDAC; a les quals s’afegeix el col·legi de Vilanova de Segrià.