- En un acte al Cercle d’Economia, la consellera ha demanat la col·laboració del sector empresarial per canviar les percepcions errònies existents sobre la migració
- “Una petita inversió en l’acollida de les persones migrants, no només millora la justícia social, sinó que genera un retorn social i econòmic per a tothom”, ha subratllat Martínez Bravo
La consellera Mònica Martínez Bravo ha participat en la quarta sessió del cicle ‘La immigració als països avançats: problema o solució. Com hem de gestionar la immigració’, organitzada pel Cercle d’Economia, on ha posat en valor la contribució de les persones migrades al creixement econòmic i social del país. La titular de Drets Socials i Inclusió ha fet una crida al sector empresarial per combatre els discursos d’odi i treballar plegats per canviar les percepcions errònies existents sobre la migració: “Tenim la sort de ser un país atractiu per la migració, que és clau per a la sostenibilitat de l’estat del benestar i del sistema de pensions”.
Llicenciada en Economia per la Universitat Pompeu Fabra i doctora en Economia per l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), Martínez Bravo ha defensat la necessitat d’abordar el fenomen migratori des del rigor, les dades i l’evidència científica. Entre altres, la consellera ha recordat que la taxa d’activitat de les persones migrants a Espanya és una de les més elevades de la Unió Europea i que, tot i contribuir amb el 10% dels ingressos de la seguretat social, només reben un 1% en prestacions. En un context d’envelliment demogràfic, “els alts nivells d’immigració contribueixen de manera decisiva al creixement econòmic i a la prosperitat del país”, ha exposat.
Martínez Bravo ha destacat que per assegurar una integració efectiva de les persones migrades, cal invertir en polítiques públiques de qualitat i en reforçar l’estat del benestar: “Una petita inversió en la seva acollida, no només millora la justícia social, sinó que genera un retorn social i econòmic per a tothom”, i ha insistit que cal que Govern i empreses treballin conjuntament per assolir-ho. “Les empreses no són només motors econòmics, sinó també agents socials amb responsabilitats envers la societat en què operen“, ha recordat.
Abans de la sessió, on s’ha debatut sobre com gestionar la immigració d’acord amb diversos models existents, la consellera ha mantingut una reunió amb el president del Cercle d’Economia, Jaume Guardiola, i el director general del Cercle d’Economia, Miquel Nadal.