L’UJI ret homenatge a l’artista i acadèmic Wences Rambla amb una publicació i una exposició

La Universitat Jaume I ha retut homenatge a la figura de l’artista i acadèmic Wences Rambla en un emotiu acte celebrat a la Galeria Octubre de presentació del llibre Wences Rambla. Entre el humanismo y el arte, de Silvia Tena, editat per Publicacions de l’UJI amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, i d’inauguració de l’exposició Evocacions de la memòria. Wences Rambla, comissariada per les professores Rosalía Torrent i Juncal Caballero.

L’acte ha comptat amb la presència de la rectora de l’UJI, Eva Alcón; la vicerectora de Cultura, Llengües i Societat, Carmen Lázaro; la diputada provincial Marisa Torlá; la dona de Wences Rambla, Sari Moliner, i les seues filles Raquel i Maria Ros Rambla; l’autora del llibre i les comissàries de l’exposició, a més dels membres de Consell de Direcció, responsables d’institucions culturals, i nombrosos representants de la comunitat universitària que han volgut mostrar la seua estima pel que va ser catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts de l’UJI.

Eva Alcón ha destacat la doble faceta artística i acadèmica de Rambla, totes dues cosides pel vessant humanístic fruit de la seua formació filosòfica, i la seua sensibilitat cap a la realitat que l’envoltava. «Volem recordar Wences Rambla per la seua inesgotable energia i curiositat, pel seu tarannà obert sempre a la reflexió i pel seu amor a l’art. Aquest llibre i exposició volen ser el testimoni d’un artista polièdric i una persona irrepetible», ha assenyalat.

Després de la intervenció de la diputada provincial, Marisa Torlá, qui ha posat en relleu la gran contribució de Wences Rambla a l’art, cultura i pensament contemporani, la filla de l’artista, Raquel Rambla, ha mostrat la seua profunda gratitud per aquest homenatge i ha afirmat que «és molt emocionant veure com la seua obra, pensament i passió per l’art i l’humanisme segueixen vius en la memòria col·lectiva. Estar ací ens fa sentir-lo més a prop. Per a nosaltres mon pare no només va ser un creador, sinó també una persona que ens va ensenyar que l’art, el coneixement i la sensibilitat poden canviar el món. Gràcies per ajudar-nos a mantenir viva la seua memòria».

L’autora de la publicació, Silvia Tena, ha explicat que es tracta d’un llibre que aborda l’home que hi ha darrere de l’artista i pensador, la seua passió per la geometria i la seua mirada absoluta i escrutadora de la vida des d’una visió holística. Per la seua part, les comissàries de l’exposició, Juncal Caballero i Rosalía Torrent, han assenyalat que es tracta d’una mostra amb algunes obres que s’exhibeixen per primera vegada i que està pensada de forma cromàtica. L’exposició estarà oberta fins al 28 de febrer, dia de celebració del 34 aniversari de la Universitat Jaume I.

Fotografies