Les oportunitats de recerca i innovació, en una jornada a la UdL

Una cinquantena d’investigadores i investigadors han participat avui a la Jornada Oportunitats de la Recerca i Innovació Transformativa: Aplicació local amb impacte global, organitzada pel vicerectorat de Transferència del Coneixement de la Universitat de Lleida (UdL), en col·laboració amb el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. La trobada, que ha tingut lloc a l’edifici del Rectorat, ha posat sobre la taula la necessitat de connectar universitat i territori.

La vicerectora de Transferència del Coneixement, Olga Martín Belloso, i el director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació, Ramon Boixadera, han obert la sessió destacant la rellevància del treball coordinat. «Si coneixem els reptes, podem aplicar molt millor el nostre mètode científic», ha subratllat Martín. En la mateixa línia, Boixadera ha insistit que «heu de saber què considerem estratègic per fer coses plegats».

El programa ha abordat aspectes com les Regions del Coneixement que promou el Departament de Recerca i Universitats; l’agenda compartida per la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran en el marc del Comitè Estratègic (G10); i el paper del personal investigador en la transformació del territori.

En la taula redona final han pres part el coordinador del Clúster en Recerca, Transferència i Innovació de la Universitat Autònoma de Barcelona, Oriol Vicente Campos; la directora de l’Àrea de Recerca i Transferència de la UdL, Leticia Carro de Diego; i investigadors com Luisa F. Cabeza i Roberto García González, de l’Escola Politècnica Superior, i Daniel Gutiérrez Ujaque, de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social.