L’empresa austríaca Amiblu inverteix 4,2MEUR i crea 70 llocs de treball amb la digitalització de la seva planta de Camarles

·La companyia, especialitzada en el disseny i subministrament de canonades per a infraestructures d’aigua i energia, té situada al Baix Ebre la seva única fàbrica en territori espanyol, que compta amb una superfície de 35.000 m2 i que és lliure d’emissions de CO2

·Per aquest projecte, l’empresa ha comptat amb el suport del Govern i amb ajuts que sumen al voltant de 2,2 milions d’euros provinents del Fons de Transició Nuclear, destinats a l’impuls de projectes empresarials a les zones afectades pel tancament de les centrals nuclears

·A escala global, Amiblu compta amb més de 1.800 treballadors, presència en una vintena de mercats i fàbriques en vuit països

L’empresa austríaca Amiblu, especialitzada en el disseny i subministrament de canonades i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV) per a infraestructures d’aigua i energia, ha invertit 4.160.000 milions d’euros i ha creat 70 nous llocs de treball a la seva planta de Camarles (Baix Ebre, Tarragona). La companyia, que té unes instal·lacions de 35.000m2 a Catalunya, està impulsant diferents projectes de digitalització i circularitat en aquesta fàbrica -l’única que té en territori espanyol-, com ara l’adquisició d’un robot de tall automatitzat o d’un nou terreny de 10.000m2 per a la distribució de producte.

Aquest projecte d’Amiblu ha comptat amb el suport i ajuts per valor de 2.250.000€ d’euros d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- a través de la línia de subvencions a inversions empresarials d’alt impacte i, en concret, dels Fons de Transició Nuclear. El secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Jaume Baró i Torres, ha visitat aquest dimarts les instal·lacions de l’empresa a Camarles i s’ha reunit amb el CEO de la companyia, Wolfgang Stangassinger, i amb el director general de la companyia a Espanya, Xavier Arasanz.

Durant la trobada, Baró i Torres ha explicat que aquest projecte “és molt rellevant per al territori, perquè suposa la creació de llocs de treball de qualitat i en un àmbit industrial clau avui, com és la de les infraestructures d’aigua, especialment en moments crítics com la sequera”. Per al secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, “Amiblu és un exemple de compromís amb la sostenibilitat i de la tipologia de projectes que ofereixen una alternativa de qualitat a l’activitat de les centrals nuclears”.

Per la seva banda, segons el director de la companyia a Camarles, “amb una vida útil molt duradora, les canonades de PRFV d’Amiblu ofereixen un gran avantatge competitiu respecte a les canonades de materials tradicionals, com ara el formigó o l’acer, perquè són més respectuoses amb el medi ambient (tenen un impacte en CO2 tres vegades inferior), més lleugeres i fàcils de transportar i manipular, i més eficients energèticament”. Arasanz destaca que “en quatre anys, la planta de producció d’Amiblu a Camarles ha reduït les emissions de CO2 un 72%, en passar de les 1.700 tones de diòxid de carboni l’any 2020, a les 470, el 2023”. “Estem molt orgullosos de ser la primera fàbrica de canonades de PRFV d’Europa que aconsegueix ser CO2 neutra”, destaca Arasanz.

Específicament, les canonades que fabrica Amiblu transporten aigua potable, però també destinada al regadiu, al sanejament o a les obres industrials. La planta de la companyia a Camarles compta actualment amb una plantilla de més de 250 persones, 70 de les quals són noves incorporacions des del 2023. La seva capacitat de producció supera els 300 km de canonades anuals que donen servei a projectes en territori europeu, al Canadà, a l’Amèrica del Sud i a Àfrica. De fet, amb la digitalització i robotització de processos; l’adquisició de nova maquinària, i l’increment de la plantilla, des d’aquest mes de gener, l’empresa treballa en torns continus de 24 hores els set dies de la setmana.

Des del punt de vista de la circularitat, entre altres mesures, Amiblu ha instal·lat 2.000 plaques solars, que generen el 51% del consum energètic de la seva planta de Catalunya; compta amb la màxima certificació d’energia verda, que acredita que el 100% de l’energia elèctrica consumida a les instal·lacions prové de fonts netes; ha implementat la circularitat en el seu sistema de producció, i disposa de la Declaració Ambiental del Producte en tot allò que fabrica a Camarles.

Entre els diferents projectes en què està treballant la companyia des de les seves instal·lacions del Baix Ebre, destaca la seva participació en la construcció del nou col·lector de salmorres al Llobregat, que s’està executant en l’actualitat. A més, en el context actual de sequera, Amiblu també participa en projectes de modernització i transformació de regadius arreu d’Espanya, amb el suport dels fons Next Generation. Entre altres projectes, destaquen la construcció d’una nova xarxa de reg per al Canal Segarra Garrigues (Lleida), el projecte hidràulic més important dut a terme a Catalunya; el projecte de modernització de la Comunitat de Regants Presa de Colomers (Girona), o el subministrament de 65 km de canonades de PRFV per al Sifó de Cardiel (Aragó), entre molts d’altres.

A escala global, Amiblu, que suma més de sis dècades d’experiència, està present en 22 països i compta amb vuit fàbriques en diferents països i amb un equip que supera les 1.800 persones. Aquestes xifres la converteixen en la companyia fabricant de canonades de PRFV més gran del món.

Fons de Transició Nuclear

Aquest projecte d’inversió d’Amiblu ha rebut el suport del Govern mitjançant els Fons de Transició Nuclear del Departament d’Empresa i Treball, que preveuen impulsar projectes de transició energètica, promoció econòmica i generació de llocs de treball a les zones afectades pel tancament de les centrals nuclears, com és el cas del Baix Ebre. Aquest passat mes de desembre, el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ va anunciar que en el marc dels Fons de Transició Nuclear s’han destinat al voltant de 26 milions d’euros que han beneficiat 76 empreses en tres línies d’ajuts: iniciatives de reforç de la competitivitat, noves oportunitats de negoci i alt impacte.

____

@empresacat | @treballcat | @tic

►►► més xarxes socials

Deja un comentario