La Universitat de Barcelona commemora els 25 anys del Màster en Periodisme BCN NY

|
Institucional
|
Académico

|
Institucional
|
Académico
A continuació, va ser el torn de Roberto Herrscher, primer director del Màster en Periodisme BCN NY, que va recalcar la formació de qualitat que s’imparteix a les aules: «Ensenyem a investigar amb afany la veritat, a citar les fonts, a reconèixer les errades, a escriure, a produir contingut i sempre amb rigor i credibilitat». Jessica Mouzo, periodista d’El País i exalumna del màster, va pronunciar una emocionant intervenció rememorant el seu pas per les aules. «Sempre que estic davant una pàgina en blanc o no sé com continuar, torno al màster, als meus mestres i als meus fabricants. Recordo llavors que en el periodisme s’ha de ser humil; som sempre aprenents», va afirmar Mouzo, que va reconèixer que la professió no passa per un bon moment: «M’enfado sovint amb els vicis de l’ofici, però quan acabo un reportatge, em torno a enamorar de la professió, així com quan conec els nous alumnes del màster. Em reconcilio de nou amb el periodisme».
Frederic Vincent, actual director del màster, va compartir el diagnòstic crític de la professió dels qui el van precedir en l’ús de la paraula i es va atrevir a enunciar les errades que havien comès els periodistes: «Deixar de llegir, ser mandrosos, tenir biaix, parlar sempre amb les mateixes fonts o no fer cap tipus de verificació, entre d’altres». «Des del màster continuarem ensenyant als alumnes a batallar centímetre a centímetre per explicar històries de roses però també d’espines», va finalitzar.
Per part de la Universitat de Colúmbia, va intervenir Jelani Cobb, degà de l’Escola de Periodisme, que es va mostrar honorat per ser a la commemoració dels vint-i-cinc anys del màster i content per la solidesa del vincle entre les dues institucions acadèmiques, la Universitat de Barcelona i la de Colúmbia.
Finalment, el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, va insistir en la importància del periodisme per a les societats democràtiques: «En diferents indrets del món, els grups ultres se centren en dos objectius: desacreditar la ciència i desacreditar qui informa. Aquests dos àmbits es troben avui en aquesta sala». «Gaudeixin de la responsabilitat de la seva professió i siguin respectuosos amb la veritat i la ciència, vacunes que no caduquen», va concloure Guàrdia.
Galería multimedia


