La UdL recupera la normalitat després de l’apagada general

Tots els centres de la Universitat de Lleida (UdL), inclòs el campus d’Igualada, han recuperat la normalitat aquest dimarts al matí després de l’apagada general que ha afectat bona part de la península ibèrica. La manca de subministrament elèctric i els problemes amb les comunicacions van obligar a suspendre classes. També van afectar la inauguració de la 22a Setmana de la Comunicació, que es va haver de fer a l’aire lliure, i sense l’anunciada periodista Samanta Villar, que no va poder arribar a Lleida per l’aturada del servei ferroviari.

Un cop ha tornat el subministrament d’electricitat, els problemes residuals s’han concentrat en el servei telefònic. Per exemple, a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social algunes línies no funcionaven a primera hora del matí. També s’han ajornat la visita de la cònsol del Japó a Barcelona,  Akiko Shikata, prevista a la Biblioteca de la Facultat de Lletres, i la taula redona Memòria connectada,  que s’havia de fer en el marc de la commemoració de la Setmana Internacional dels Arxius 2025, » donat que no es pot garantir que les persones participants puguin desplaçar-se des de les seues localitats d’origen».

«Lamentem l’efecte que el tall generalitzat d’electricitat ha produït aquest dilluns a tot el país, i en particular en les activitats acadèmiques, de recerca i de gestió a la Universitat de Lleida, que s’han hagut d’aturar en un context precari per fer circular la informació», destaca el comunicat del consell de direcció. Les mateixes instruccions recomanen «no fer activitats avaluables durant aquest dimarts, atès que el tall en general i problemes particulars del proveïdor d’internet de la UdL no han permès enviar en cada moment una informació clara al llarg del dilluns».

La Setmana de la Comunicació es va traslladar al claustre de la Pensativa. Els diferents directors que ha tingut l’espai 30 minuts de Televisió de Catalunya – Joan Salvat i Saladrigas, Eduard Sanjuán, i Carles Solà Serra – van repassar els quaranta anys d’història del programa explicant les dificultats que han anat trobant per fer bons reportatges d’interès. «L’essència del 30 minuts és el que ha passat avui, poder relatar per què es produeixen aquestes situacions i com les viu la ciutadania», va destacar Solà.