Els Premis IMMA de la Comunicació s’han celebrat a l’Aula Magna de UIC Barcelona un any més, en una edició més oberta que mai i en la qual el lema “la salut mental dels estudiants” ha impulsat projectes comunicatius emotius, de canvi i amb un gran missatge cap a la societat. La categoria especial d’aquest any ha tingut el suport de l’agència de salut Malrov
La salut mental és cada cop més un tema que preocupa la societat i els joves. És per aquest motiu que la quinzena edició dels premis IMMA que organitza la Facultat de Ciències de la Comunicació ha girat entorn d’aquesta temàtica, en un concurs obert a tots els estudiants dels graus en Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques, en el qual s’han presentat fins a 96 projectes. Aquest reconeixement també s’ha obert a estudiants d’altres universitats en la categoria especial.
L’acte l’han presentat els alumnes de Comunicació Audiovisual Mireia Molina i Víktor Martínez, que han conduït la gala en una Aula Magna on s’han visionat els projectes finalistes premiats, vinculats a la salut mental dels estudiants en la seva categoria especial. El rector de UIC Barcelona, Alfonso Méndiz, ha inaugurat l’acte amb un discurs que ha volgut fer valer la importància de la creativitat: “La creativitat no és merament estètica, com la composició d’una fotografia, sinó quelcom més estratègic i conceptual que millora la vida de les persones”, ha afirmat.
Durant el transcurs de la gala, s’han entregat els premis de les cinc categories principals: fotografia, so i música, producció de ficció i no ficció i la campanya publicitària. “Us animo a tots a agafar la càmera i participar en premis com aquest”, ha dit a l’escenari Ricardo Ortea, l’estudiant de Comunicació Audiovisual guanyador de la categoria de producció de ficció amb “El Pingüino”, que ha rebut l’escalf dels assistents a l’acte.
L’Aula Magna s’ha omplert d’emotivitat durant l’actuació musical dels alumnes Pablo Prats, de Publicitat i Relacions Públiques, i Álvaro Requena, de Comunicació Audiovisual, que han versionat “El sitio de mi recreo”, d’Antonio Vega.
Tot seguit, s’ha donat pas a la categoria especial d’enguany, que ha tingut el suport de l’agència publicitària Malrov. Jordi Mallol, soci gerent de Malrov, s’ha mostrat molt satisfet de la seva col·laboració amb els premis IMMA. “Estic impressionat amb el talent dels estudiants, a vegades ens centrem en les grans agències internacionals i a les facultats hi trobem perseverança i constància”, ha explicat.
El guardó de la categoria especial l’ha guanyat l’estudiant de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat Jaume I de Castelló Paula Abella Tello, amb “La fuerza del cuidado”, per la seva contribució a la desestigmatització de la salut mental. “Animo a tothom que confiï en si mateix i parli de la salut mental, que encara no està normalitzada”, ha volgut recalcar l’estudiant valenciana a l’escenari de l’Aula Magna.
La cloenda de l’acte ha estat a càrrec del degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació, el Dr. Pedro Sigaud, que ha donat pas a l’últim guardó, la menció especial als valors UIC. “L’ètica, la preocupació i l’impacte social: aquests són alguns dels valors que es promouen en aquesta universitat”, ha destacat el Dr. Sigaud, abans d’entregar el premi a Sergi Vázquez, Carla Lis, Aina Casadesús, Elena Subirá i Carla Codina per “No seas ese vecino”, que parla de l’acompanyament a la gent gran. “Els Premis IMMA són el vostre moment per brillar, la vostra plataforma de projecció i de donar a conèixer el vostre talent a professionals de renom”, ha conclòs el degà de la Facultat.
El jurat d’aquest any l’han conformat Cristina Smandia, coordinadora de Màrqueting i Comunicació a CaixaFòrum i Fundació La Caixa; Micaela Ruiz, directora de fotografia; Lucía Sanagustín, periodista als Informatius de TVE; Berta Loran: directora creativa a Malrov, i Andrea Lastra, psicoterapeuta de la clínica Support i docent a UIC Barcelona.
Els Premis IMMA van néixer l’any 2009 per destacar el talent dels estudiants del darrer curs (4t) del grau en Comunicació Audiovisual mitjançant els seus treballs finals de grau (TFG). En la 8a edició, el 2017, els Premis van incorporar noves categories i van integrar així la participació dels estudiants del grau en Periodisme i del grau en Publicitat i Relacions Públiques. En la 15a edició, el concurs ha obert la participació a estudiants externs en la categoria especial, amb la voluntat de consolidar l’esdeveniment com el gran acte de la Facultat, en què tots els estudiants poden presentar els seus millors projectes davant un jurat professional.
El llistat complet de guanyadors de la 15a edició són:
-
Fotografia: Jaume Marías Beltrán per “Forma-figura”
-
So i música: Edu Aguirán per “Mayéutica: Comfort movies”
-
Producció de ficció: Ricardo Ortea per “El Pingüino”
-
Producció de no-ficció: Nicolau Huistra Puig per “Per què no?”
-
Campanya publicitària: Ariadna Orozco Munar per “Get fully charged”
Categories especials:
-
Premi Ad Salutem-powered by MALROV a la millor campanya creativa “HEALTH”: Paula Abella Tello per “La fuerza del cuidado”
-
Menció especial Valors UIC Barcelona: Sergi Vázquez, Carla Lis, Aina Casadesús, Elena Subirá, Carla Codina per “No seas ese vecino”