La professora Teresa Vallès analitza la teoria de la “literatura com a joc” al Congrés de la Societat Europea de Literatura Comparada a París

La investigadora va coordinar un panel sobre la influència d’aquesta visió de la literatura inspirada en Cervantes en la literatura actual, com a part del seu nou projecte de recerca que se centra en escriptors del segle XX

Teresa Vallès, professora de la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona, va presentar una comunicació al Congrés de la Societat Europea de Literatura Comparada “Le Jeu: Gaming, Gambling and Play in Literature”, que va tenir lloc a la Universitat de la Sorbona (París) del 2 al 6 de setembre. La seva intervenció, que portava com a títol “La literatura com a joc: la novel·la com a joc amb la tradició, amb l’autorialitat i amb el lector”, explorava aquest vincle des de la perspectiva d’autors de ficció que sostenen poètiques inspirades en l’hermenèutica del joc.

La Dra. Vallès va coordinar al congrés un panel sobre la influència de la visió de la “literatura com a joc” de Cervantes en la literatura actual. “Hi vam participar tres professors que han col·laborat en el projecte de recerca sobre Carlos Pujol, que hem dut a terme a UIC Barcelona en els darrers anys, però aquest panel és la primera activitat d’un nou projecte de recerca que tracta precisament de la literatura com a joc en escriptors del segle XX”, explica la investigadora.

El panel va tenir com a objectiu explorar el llegat de Cervantes de la poètica de la literatura com a joc, analitzant el diàleg amb aquest llegat en la poètica explícita de novel·listes espanyols del segle XX com Fernando Savater, Javier Marías i Carlos Pujol, així com a la teoria de la novel·la de Milan Kundera. En el panel, hi van participar la Dra. Iris Llop, de la Universitat de Barcelona, i el Dr. Santiago Bertrán, de la Universitat de Warwick (Regne Unit).