«La periodontitis greu pot agreujar o empitjorar la diabetis” segons el catedràtic José Nart

En el marc del Dia Mundial de la Diabetis, el responsable de l’àrea de Periodòncia de la Facultat d’Odontologia ha assenyalat que les persones amb aquesta malaltia presenten tres vegades més risc de tenir periodontitis, la infecció crònica de les genives

Com ha explicat el Dr. José Nart, catedràtic de Periodòncia de la Facultat i 

president de la Societat Espanyola de Periodòncia (SEPA), la periodontitis greu agreuja o empitjora la diabetis, ja que sembla augmentar la resistència a la insulina en les persones que pateixen aquesta malaltia crònica metabòlica. A més, com ha assenyalat, si bé prop d’un 40 % de la població té periodontitis, en el cas de les persones amb diabetis el risc de tenir-ne és tres vegades més alt.

Pel que fa a les conseqüències d’aquesta patologia bucal, el Dr. Nart ha destacat “la pèrdua de dents i l’afectació en la masticació i el somriure” i, en l’àmbit sistèmic o general, ha afirmat que “pot augmentar el risc de patir altres patologies, com ara infarts, pneumònia, parts prematurs, Alzheimer i fins i tot càncer”.

Per evitar aquestes situacions, el responsable de l’àrea de Periodòncia de la Facultat recomana a les persones amb diabetis “comprendre que és fonamental controlar bé el nivell d’hemoglobina glicosilada, mantenint-lo per sota del 7 %”, ja que d’aquesta manera “se’ls considera pacients sans i no tenen un risc augmentat de tenir periodontitis”. A més a més, també recorda la importància de mantenir una bona higiene bucal, així com fer visites periòdiques de manteniment periodontal”.

Finalment, el catedràtic en Periodòncia afirma que les persones amb diabetis solen ser “més conscients de les complicacions que implica una diabetis no controlada i això inclou la inflamació i la infecció de les seves genives amb la consegüent pèrdua d’os al voltant de les dents”, la qual cosa contrasta amb el fet que només el 50 % de la població europea sap el que és la periodontitis.