La Càtedra d’Arquitectura Circular de l’UJI rep el Premi Universitats de l’Associació Espanyola de Reciclatge de Residus de Construcció i Demolició

La Càtedra d’Arquitectura Circular de la Universitat Jaume I ha participat aquesta setmana en el II Congrés Internacional de Residus de la Construcció i Demolició, organitzat per l’Associació Espanyola de Reciclatge de Residus de Construcció i Demolició (RCD), celebrat els dies 13 i 14 de novembre a la ciutat de Saragossa.

El Congrés, amb el títol «Els RCD en circularitat per a la construcció», va oferir més de 80 ponències nacionals i internacionals, 19 sessions temàtiques, una exposició comercial, i diverses taules redones i comunicacions.

En l’esdeveniment es van entregar els Premis RCD 2020-2024 i la Càtedra d’Arquitectura Circular hi va rebre el Premi Universitats. Ángel M. Pitarch, director de la Càtedra, va arreplegar l’estatueta i va agrair que aquest premi s’atorgue a una institució educativa, la qual cosa permet reforçar les xarxes entre la universitat i el món empresarial per a facilitar el procés d’implantació de l’economia circular i transició ecològica en l’edificació. L’estatueta és una escultura creada a partir d’un fragment reciclat de teula ceràmica de la basílica del Pilar cedida pel Capítol Metropolità de Saragossa.

Durant el congrés, en el bloc «Tot sobre RCD», M. Ángeles Roca, personal tècnic de la Càtedra i estudiant de doctorat de l’UJI en temes d’economia circular aplicada a l’arquitectura, va presentar la ponència «Formació en EC aplicada a l’arquitectura», en la qual va explicar l’objecte i abast de la Càtedra d’Arquitectura Circular de l’UJI. Roca va destacar el paper crucial que té la Càtedra en la formació de futurs professionals i en la creació de xarxes, dins i fora de la universitat, per a la transferència mútua de coneixements i la creació d’aliances per a fomentar la transformació del sector de la construcció cap a un model sostenible i circular.

Aquest fet va ser destacat també per altres ponents del Congrés que han sigut col·laboradors en jornades organitzades per la Càtedra, com ara Miguel Ángel Zorrilla de Prades, empresa de moviment de terres, que va posar en valor les xarxes creades des de la Càtedra d’Arquitectura Circular entre les empreses i la Universitat Jaume I per a fomentar la formació dels futurs professionals i tècnics conscienciats i preparats per a la transformació circular del sector.