La Càtedra bp de Medi Ambient Industrial analitza en un seminari estratègies de sostenibilitat en la indústria farmacèutica

La Càtedra bp de Medi Ambient Industrial de la Universitat Jaume I ha organitzat un seminari centrat en l’impacte ambiental de la producció de medicaments i en les estratègies que la indústria farmacèutica està adoptant per a reduir la seua empremta ecològica.

El seminari ha comptat amb la participació de Rocío Granel, directora de l’àrea de Safety Data Sheet en AstraZeneca, enginyera química per l’UJI i màster en Gestió i Avaluació Ambiental, Salut i Seguretat per la Universitat de Sunderland. La seua trajectòria professional s’ha desenvolupat principalment al Regne Unit, en empreses vinculades a la indústria química.

Durant la seua intervenció, la ponent ha presentat diverses iniciatives posades en marxa en AstraZeneca per a minimitzar l’impacte ambiental. Així, ha adreçat temes com la gestió de residus, el control d’emissions i la sostenibilitat en el desenvolupament de productes. També ha tractat aspectes claus com l’avaluació de riscos ambientals dels productes farmacèutics, la gestió sostenible del cicle de vida dels medicaments i els sistemes de vigilància que monitoren la presència de substàncies farmacèutiques en el medi ambient.

Així mateix, ha exposat les polítiques de descarbonització d’AstraZeneca que inclouen mesures com la millora de l’eficiència energètica, l’ús de fonts d’energia renovables, la transició a flotes de vehicles elèctrics i la inversió en reforestació per a compensar les emissions residuals.

La Càtedra bp de Medi Ambient Industrial naix en 2018 per l’interès de bp Espanya i la Universitat Jaume I a proporcionar mecanismes per a facilitar la investigació i la divulgació en l’àmbit del medi ambient industrial. En el seu compromís amb el medi ambient, volen contribuir al seu benestar amb accions destinades a disseminar el coneixement i a fomentar la consciència ambiental.