La 8a edició d’UJIStartup impulsa 13 projectes emprenedors de la comunitat universitària El programa ha oferit formació i acompanyament per a transformar idees innovadores en empreses promogudes per membres de la comunitat universitària

La vuitena edició del programa UJIStartup ha finalitzat amb la promoció de 13 projectes liderats per membres de la comunitat universitària de la Universitat Jaume I amb capacitat de convertir-se en noves iniciatives empresarials. El projecte està impulsat pel Vicerectorat d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica, a través d’Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de l’UJI, i la Càtedra d’Innovació, Creativitat i Aprenentatge (INCREA). A més, compta amb la col·laboració de SECOT Castelló.

Durant l’acte de clausura, han intervingut David Cabedo, vicerector d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica; Marisa Flor, directora d’Innovació i Emprenedoria de l’UJI; Juan Antonio Bertolín, director d’Espaitec; i Vicente Nebot, vicepresident de SECOT Castelló.

Cabedo ha destacat la maduresa del programa institucional de creació d’empreses de l’UJI que en aquesta edició conclou amb 13 projectes innovadors. El vicerector ha animat els equips promotors dels projectes perquè avancen en la seua execució transformant-los en empreses i contribuint, d’aquesta manera, a transferir a la societat el coneixement que es genera en la Universitat.

Per part seua, Flor ha recalcat l’intens recorregut formatiu dels participants durant el programa, impartit per professionals altament qualificats en l’àmbit de l’emprenedoria i creació de start-up, circumstància que, sens dubte, els ha permés afermar de manera sòlida els seus projectes.

A continuació, les persones responsables de cada projecte han presentat la seua idea de negoci davant un grup de professionals del sector i potencials inversors.

Projectes seleccionats

Dels 24 projectes que van començar en aquesta edició, aquests són els 13 projectes seleccionats per a avançar en la creació d’empreses:

  • FinBoard: panell financer tipus SaaS que centralitza i visualitza la informació econòmica del client.
  • Bienestar 360: suplement personalitzat per a la millora del benestar integral.
  • Piña Silvestre: projecte d’il·lustració científica amb enfocament en la conservació del medi ambient.
  • Promoplana: plataforma que impulsa la visibilitat en línia del comerç local.
  • Obliko: habitatges de formigó impresos en 3D per a facilitar l’accés a una llar assequible i de disseny.
  • SolutAI: ferramenta que acosta la intel·ligència artificial a les pimes per a millorar la seua productivitat.
  • Stratos: ferramenta per a optimitzar temps i reduir costos operatius d’activitats industrials mitjançant inspeccions tècniques amb drons, generant dades d’alt valor per a decisions més ràpides, segures i eficaces.
  • Go to Goal: plataforma digital per a l’entrenament en atletisme connectada a dispositius i apps.
  • Futchain: sistema de gestió de contractes i pagaments amb blockchain per a futbolistes.
  • All you: creació de diamants sintètics a partir d’objectes amb valor emocional.
  • Espacio Seguro: plataforma de suport emocional per a dones hispanoparlants amb continguts psicoeducatius.
  • Coaching until you make it: solució de coaching per a la prevenció del burnout laboral.
  • VersedIA: app biogràfica basada en intel·ligència artificial per a persones majors.

Els 13 projectes finalistes podran optar a ajudes econòmiques per a la creació d’empreses en les convocatòries de premis finançades per diferents institucions i que s’organitzen per la Universitat. A més, UJIStartup també compta amb el suport de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana.