El CEO i cofundador de Mundimoto, Josep Talavera, ha participat en la segona sessió del Cicle Emprèn, que s’ha centrat en la revolució de la compravenda de segona mà. A la segona part de la sessió, Óscar Porcel, professor dels graus en Bioenginyeria i Psicologia, i cofundador i soci director de Solutia i codirector del pòdcast @BioEmprendedores, ha entrevistat Talavera
Josep Talavera ha compartit amb els assistents en la segona sessió del Cicle Emprèn la importància de tenir clar el motiu pel qual emprenem: “No importa en què emprendre, però tothom ha de tenir clar per què vol emprendre. No es tracta només d’una idea o d’una oportunitat de negoci, sinó d’un propòsit”, ha comentat el CEO de Mundimoto.
Actualment, Josep Talavera és cofundador i CEO de Mundimoto Group, fundador de Decowood i inversor en diverses empreses emergents. Al llarg de la seva carrera, Talavera ha comentat que en la seva trajectòria acumula més de 60 fracassos que li han permès aprendre lliçons valuoses, entre les quals, que “el fracàs és part de l’èxit” i assegura que de múltiples intents fallits, n’han nascut idees exitoses.
El CEO també ha compartit detalls sobre la seva trajectòria personal i ha destacat que un dels principals motors del seu èxit ha estat la recerca de la llibertat personal i professional que li proporciona l’emprenedoria. “No emprenguis per obligació, emprèn per felicitat. Aquesta és la base de l’èxit, juntament amb la resiliència”, ha afirmat.
Durant la xerrada, també ha abordat la necessitat clau de trobar socis complementaris en el procés d’emprenedoria. Talavera ha emfasitzat que “els socis han de tenir perfils diferents, perquè és el que permet més creativitat i una gestió més efectiva del negoci”.
Un altre aspecte fonamental que ha destacat ha estat la capacitat d’adaptar-se i pivotar segons les necessitats del mercat. En el cas de Mundimoto, l’empresa ha aconseguit combinar un model de negoci unitari amb un altre de recurrent, a través d’un sistema de lloguer de motos. “Pivotar no és fracassar; al contrari, és entendre les necessitats del mercat i adaptar-s’hi”, ha subratllat Talavera.
L’esdeveniment ha començat amb una benvinguda institucional a càrrec d’Òscar Carbó, director del Centre de Transferència de Coneixement i Valorització de la Recerca de UIC Barcelona. Aquesta sessió marca el tancament de la quarta edició del Cicle Emprèn, l’objectiu del qual és proporcionar als estudiants, antics alumnes i investigadors una base sòlida de formació en temes relacionats amb el finançament de projectes, els requisits legals i les eines públiques necessàries per emprendre.