En marxa sis recerques conjuntes entre Agrotecnio i Dret i Economia

L’estudi de les repercussions jurídiques de l’incompliment dels membres de la UE de la sentència del Parlament Europeu sobre els cultius editats genòmicament, és un dels sis projectes transversals impulsats per Agrotecnio en col·laboració amb els departaments de Dret i d’Economia i Empresa de la Universitat de Lleida (UdL). Investigadors d’aquest centre CERCA participat per la UdL i de la Facultat de Dret i Economia i Turisme (FDET) treballaran en equips mixtes amb l’objectiu de «complementar la investigació sectorial agroalimentària d’Agrotecnio amb la recerca en dret agroalimentari de la FDET, explica el director del centre CERCA i professor de la UdL, José Antonio Bonet.

Els altres projectes que es posaran en marxa aquest 2025 són El rol de les dones en la conservació de l’agrobiodiversitat a Tolima (Colòmbia); El repte digital del sector porcí: presència a InternetImpacte de les Polítiques de Reducció d’Antibiòtics en la Salut i Benestar de Vaques Lleteres, OliSost: paràmetres de sostenibilitat en la cadena de valor de l’oli d’oliva extra verge i estratègies per assegurar la seua comunicació i Truficultura: conreu agrícola o forestal?

Bonet afegeix que aquesta col·laboració «suposa un pas endavant en el plantejament d’interdisciplinarietat d’Agrotecnio per donar una resposta integral als principals reptes del sector agroalimentari». Per la seua banda, el director del departament de Dret de la UdL, César Cierco, destaca «com a una de línies estratègiques del departament la recerca jurídica en matèria agroalimentària, on alguns grups tenen ja una reconeguda trajectòria».