UIC Barcelona celebra el Dia del Mentoring posant en valor la tasca dels mentors en un acte que reforça el seu compromís amb la formació integral dels estudiants
Amb l’objectiu de visibilitzar i reforçar el servei de mentoring com a part essencial de l’experiència universitària, UIC Barcelona ha celebrat per primera vegada el Dia del Mentoring. L’acte ha reunit mentors i professionals en una trobada organitzada els dies 22 i 23 de gener al Campus Sant Cugat i Barcelona, respectivament. “El servei de mentoring promou que l’estudiant es conegui, reflexioni i sigui proactiu a desenvolupar competències de lideratge”, explica la vicerectora de Comunitat Esther Jiménez, que va donar la benvinguda als assistents.
La jornada va començar amb una presentació sobre el passat, present i futur de la mentoria a UIC Barcelona, a càrrec de Mònica Argemí, directora de Desenvolupament Personal i Cultura Institucional, que ha assenyalat que “el mentoring és una peça clau de la nostra aposta per la formació integral. Ajuda els estudiants a créixer no només professionalment, sinó també personalment, i a preparar-se per contribuir positivament en la societat”.
A continuació, una taula rodona sota el títol “Compartint experiències i bones pràctiques” va permetre als mentors de diferents disciplines explicar les seves vivències en l’acompanyament dels estudiants. També van compartir els reptes que tenen com a mentors, i van exposar com els enfoquen per tal de donar aquest servei amb la màxima calidesa i professionalitat als alumnes. La diversitat de perfils dels mentors —procedents de l’àmbit de la medicina, l’educació, la comunicació i l’enginyeria, entre d’altres— va fer especialment interessant i enriquidor el diàleg.
En paraules d’un dels mentors que va participar en les diverses taules rodones, Juan José Guardia, professor de dret administratiu: “El mentor és com un far que il·lumina durant una navegació i que ajuda l’alumne a arribar a bon port, a més d’evitar les tempestes. Dins del mar immens del coneixement, ajuda l’alumne a navegar de manera segura”.
L’esdeveniment va finalitzar amb un petit obsequi per als assistents: el llibre Del temperamento al carácter. Cómo convertirse en un líder virtuoso, d’Alexandre Havard, per agrair la dedicació i la implicació de tots els participants en aquest projecte clau per a UIC Barcelona.
Amb aquesta trobada, UIC Barcelona reafirma el seu compromís amb la formació personalitzada i el desenvolupament integral de l’alumnat, i destaca la mentoria com una eina essencial per fomentar l’excel·lència, el talent i el lideratge en la societat del futur.