El secretari general Pol Gibert destaca la tasca innovadora d’Evarm amb la creació d’una pila de combustible d’hidrogen per a vehicles pesants

El secretari general d’Empresa i Treball, Pol Gibert, durant la visita a les instal·lacions d’EVARM.{«name»:»2025/04/16/15/45/0eeeb75e-0009-4686-a104-e9eada7804c9.jpg»,»author»:»EMT»,»type»:»0″,»location»:»0″,»weight»:1378689}

El secretari general d’Empresa i Treball, Pol Gibert, acompanyat de la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, ha visitat avui les instal·lacions d’EVARM, empresa catalana especialitzada en la transformació de vehicles cap a solucions de mobilitat sostenible a mida.

En el marc de la visita a l’empresa, situada a Sant Boi de Llobregat, el secretari Gibert i l’alcaldessa Lluïsa Moret s’ha reunit amb el CEO de la companyia, XavierRibas, per conèixer de primera mà els avenços tecnològics de la companyia, que recentment ha presentat el seu primer camió impulsat per una pila de combustible d’hidrogen de disseny propi. Aquesta innovació té per objectiu fer un pas endavant en el camí cap a la descarbonització del transport pesant per carretera i de les operacions municipals de logística i manteniment. Una finalitat que s’emmarca en Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric, l’estratègia del Govern per la transició cap a una mobilitat sostenible i descarbonitzada, que estimuli el desenvolupament econòmic i industrial, i contribueixi al benestar social i a la salut pública.

Aquest primer prototip parteix d’un Iveco S-Way de sèrie, al que s’ha extret el motor dièsel i tots els elements associats, que han estat substituïts per la pila d’hidrogen d’EVARM. El vehicle entrarà en funcionament durant el segon semestre de l’any en entorns urbans, com a part d’una prova pilot que busca iniciar la conversió generalitzada dels vehicles industrials amb motors de combustió cap a una tecnologia més neta.

En el marc de la visita el secretari d’Empresa i Treball, ha volgut destacar que «innovacions com la que desenvolupa aquesta empresa contribueixen a accelerar el desplegament del Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric. Catalunya és un país d’automoció i és fonamental aprofitar les oportunitats per construir una cadena de valor al voltant del vehicle elèctric».

Així mateix, Lluïsa Moret, presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, ha assenyalat: “El compromís de Sant Boi amb les energies sostenibles ve de lluny. L’any 2008, la nostra ciutat ja es va adherir al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia, impulsat per la Comissió Europea. Des d’aleshores i fins avui, hem promogut mesures adreçades a incrementar l’eficiència energètica, reduir les emissions de gasos i fomentar l’ús de fonts d’energia renovables. Al llarg d’aquest recorregut, hem cercat en tot moment la col·laboració publicoprivada. En aquest ecosistema d’aliances, EVARM és, sens dubte, un soci estratègic pel seu lideratge tecnològic en l’àmbit de la mobilitat sostenible, la seva projecció internacional i la seva contribució al desenvolupament econòmic del nostre municipi”.

Per la seva part, Xavier Ribas, CEO d’EVARM, ha agraït l’interès de les institucions per conèixer els avenços dels projectes i les innovacions impulsades per la companyia: “Valorem molt positivament aquesta visita. La col·laboració publicoprivada és essencial quan s’impulsa una tecnologia tan disruptiva com la que estem desenvolupant a EVARM. La nostra visió és transformar el sector del transport, que a Europa compta amb més de sis milions de camions. És un orgull que representants de la Generalitat i la Diputació hagin volgut conèixer de prop el nostre projecte, que no només representa una oportunitat per a nosaltres, sinó també per a la indústria catalana i espanyola. Agraïm el seu suport i ens comprometem a continuar treballant per impulsar la reindustrialització del país”.

El Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric 2025-2030 és l’estratègia amb què el Govern mobilitzarà 1.400 milions d’euros per accelerar l’adopció de vehicles elèctrics a Catalunya. El pla pretén triplicar la penetració del vehicle elèctric, crear 9.000 nous punts de recàrrega de titularitat pública, i impulsar 180.000 matriculacions (incloent-hi 30.000 motocicletes), amb l’objectiu d’assolir els nivells europeus i estalviar 470.000 tones de CO₂. Com a part dels objectius del Pla, el Govern contempla promoure la indústria local i la innovació tecnològica, reforçant la competitivitat de Catalunya en àrees com la producció en bateries, components electrònics i solucions de mobilitat intel·ligent.

Deja un comentario