El Govern aprovarà els projectes dels 96 municipis del Fons de Transició Nuclear del 2023 abans d’acabar l’any

  1. Ho ha avançat el secretari d’Empresa i Competitivitat, Jaume Baró, en una nova reunió de l’òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear que ha tingut lloc avui al Consell Comarcal del Priorat

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Jaume Baró, ha anunciat aquest matí que el Govern aprovarà abans d’acabar l’any els projectes dels 96 municipis del Fons de Transició Nuclear del 2023. Baró ho ha explicat després de la tercera reunió que presideix de l’òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear, que ha tingut lloc aquest matí a la seu del Consell Comarcal del Priorat.

Durant la sessió de l’òrgan de govern, s’ha analitzat l’estat de la distribució dels 54 milions d’euros entre els 96 municipis beneficiaris del Penta I i II de les centrals nuclears Vandellòs i Ascó. Aquest fet suposarà la liquidació dels imports a distribuir de la recaptació del 2023 que va ser de 83 milions d’euros. El secretari ha assegurat que “estem treballant per resoldre-ho abans d’acabar l’any”.

Baró també ha recordat que amb aquests recursos “s’impulsaran un total de 433 actuacions que crearan 91 noves activitats econòmiques i 215 llocs de treball a les zones afectades pel tancament de les centrals nuclears”.

Durant la reunió s’ha fet balanç dels ajuts del Fons de Transició Nuclear gestionats per ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. Baró ha avançat que s’han destinat al voltant de 26 milions d’euros que han beneficiat a 76 empreses en tres línies d’ajuts: iniciatives de reforç de la competitivitat, noves oportunitats de negoci i alt impacte.

També s’ha treballat en la definició de la nova línia d’ajuts pròpia impulsada per la Generalitat que es destinarà a empreses ubicades al territori del Fons de Transició Nuclear. Aquesta subvenció, que es posarà en marxa el 2025, es destinarà a projectes de noves inversions, de generació de llocs de treball, de digitalització, d’estalvi i transició energètica i de reindustrialització.

L’objectiu d’aquest fons és donar resposta a l’impacte del tancament, que comportarà la desaparició d’una mitjana de 3.000 llocs de treball directes i incidirà en el teixit econòmic dels municipis 96 municipis del Priorat, el Baix Camp, el Montsià, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre, les Garrigues i el Segrià, que envolten les centrals nuclears d’Ascó i Vandellós.

L’òrgan de govern del Fons està integrat per representants dels municipis, agents socials i el presideix la Secretaria d’Empresa i Competitivitat del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

@empresacat | @treballcat

Deja un comentario