El Congrés d’Investigació Biomèdica analitza les noves teràpies i l’impacte de la intel·ligència artificial en la salut

Imatge d'una edició anterior del congrés

Imatge d’una edició anterior del congrés

La Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València acull una nova edició del Congrés d’Investigació Biomèdica (CIB2025), una activitat organitzada per estudiantat de la institució entre els dies 12 i 14 de febrer, i que inclou ponències, taules redones i debats, entre d’altres. Els actes, a l’Aula Magna, tenen com a objectiu fomentar el pensament crític entre l’estudiantat i el personal investigador i professional d’aquesta àrea de coneixement, l’intercanvi d’idees i el contacte amb professionals de primer nivell. L’encontre arriba a la seua 12 edició consolidant-se com un referent en la divulgació científica i la formació d’estudiants i investigadors en l’àmbit de la biomedicina.

El Congrés s’ha dissenyat des del seus inicis amb un enfocament multidisciplinari. Així, està dirigit a estudiantat de medicina, infermeria, bioquímica, biotecnologia o informàtica interessat en investigació científica i facilita un primer accés a l’àmbit professional. Aquestes mateixes àrees de coneixement convergeixen en aquest congrés per a abordar els reptes i els avanços més recents en l’àmbit de la salut i la investigació biomèdica.

Un programa divers amb ponents de prestigi

El CIB 2025 comptarà amb conferències, taules redones, tallers i debats sobre temes d’actualitat científica i tecnològica. La conferència inaugural estarà a càrrec de Rita Pilar Cervera-Juanes, seguida de taules redones com ‘Innovació en tècniques i enfocaments terapèutics’ i ‘Malalties estranyes però no oblidades’. A més, se celebrarà un debat sobre ‘L’abast de la intel·ligència artificial en la biomedicina’, abordant un dels temes més disruptius en l’àmbit de la salut. La conferència de clausura serà realitzada per Antonio Bernad Miana.

Oportunitats per a l’estudiantat

Un dels principals valors del congrés és la seua accessibilitat i enfocament pràctic, permetent als assistents participar activament en l’exposició de pòsters i treballs d’investigació. A més, el Fòrum d’Empreses i Eixides Professionals, dirigit especialment a estudiants, facilita el contacte amb empreses del sector i proporciona eines clau per a la inserció laboral.

El CIB també ofereix tallers formatius i concursos per a fomentar el desenvolupament de noves habilitats i l’intercanvi d’idees entre joves investigadores i investigadors.

Amb cada edició, el Congrés d’Investigació Biomèdica reafirma el seu compromís amb la divulgació científica i la formació de futurs professionals, brindant un espai d’aprenentatge, debat i connexió en el qual la ciència i la innovació són protagonistes.