El batle ha participat a Londres en la jornada ‘Spain Talks’, organitzada per Turespaña, on ha exposat les línies de treball que s’estan desenvolupant en matèria turística, amb la sostenibilitat, la cultura i la innovació com a eixos transformadors

Martínez Llabrés ha destacat la ferma aposta de l’Ajuntament per un model basat en la convivència, el respecte, la qualitat i l’excel•lència

Palma, 30 d’abril de 2025.- El batle, Jaime Martínez Llabrés, ha participat a Londres en la jornada ‘Spain Talks’, organitzada per Turespaña i en la qual Palma, a través de la Fundació 365, ha participat com a destinació patrocinadora.

Abans de la intervenció del batle, Pedro Homar, director general de la Fundació, ha participat en el panell moderat per Richard Hammond, director editorial de Green Traveller Media, en què s’han exposat les iniciatives de sostenibilitat turística que s’estan impulsant tant en l’àmbit públic com en el privat.

En aquest espai de diàleg també han intervingut Mateu Hernández, director general de Turisme de Barcelona; Matt Callaghan, director d’operacions d’easyJet Holidays, i Ian Corbet, cap de sostenibilitat de TUI.

Després de la celebració d’aquesta primera taula de debat, el primer regidor de Cort ha traçat la fulla de ruta en què s’està treballant en matèria turística, centrada en tres eixos fonamentals de transformació: “la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental; la cultura, entesa com una experiència que engloba patrimoni, història, arquitectura i gastronomia, i la innovació.”

En aquest sentit, una de les principals línies de treball se centra a assolir l’excel•lència cultural, “una cultura de primer nivell, per a tothom, atractiva, intel•ligent, que transformi, que generi afectes, que ens uneixi, que construeixi una comunitat, que aglutini els nostres ciutadans i aquells que ens visiten”. I en aquest camí cap a l’excel•lència cultural, ha fet èmfasi en la candidatura de Palma a Capital Europea de la Cultura el 2031.

Com a mostra del treball realitzat en aquesta línia, Martínez Llabrés ha recordat algunes de les exposicions d’art contemporani celebrades recentment als espais expositius de la ciutat, com les de Tony Oursler, Ghada Amer, Manal AlDowayan, Kim Sooja, Wolf Vostell, Ángela de la Cruz o Peter Halley, que va triar Palma —juntament amb Madrid— com a seu de la seva primera exposició a Espanya després de més de tres dècades.

Així mateix, cal destacar que l’Ajuntament ha establert col•laboracions amb algunes de les institucions culturals més rellevants del país i d’Europa, com el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia i el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza.

En aquest context, el batle ha reivindicat especialment la figura de Joan Miró, “mestre universal i palmesà d’adopció”, el llegat del qual és “part inseparable de la identitat de Palma des del punt de vista del concepte de ciutat oberta al món, capaç d’oferir la millor i més selecta activitat cultural”.
En el marc dels grans projectes transformadors, Martínez Llabrés també ha destacat l’aposta decidida de l’Ajuntament per la innovació, subratllant la recent adquisició de l’edifici de Gesa, situat a la Façana Marítima. “Després d’anys d’abandonament, aquest espai es convertirà en un dels principals equipaments multiculturals de la Mediterrània”, ha assenyalat el batle. 

El primer edil ha explicat que “l’ambiciós projecte de Gesa” formarà part del futur districte digital, el ‘Palma Innovation & Culture Bay’, que integrarà cultura, innovació i tecnologia, amb l’objectiu de posicionar Palma “com un dels grans nodes europeus en coneixement turístic i innovació tecnològica”.

Finalment, en l’eix de la sostenibilitat mediambiental, el batle ha posat en valor el patrimoni natural de Palma, i ha explicat un altre dels grans projectes en marxa: la recent adquisició per part de l’Ajuntament de la finca de Son Quint, sobre la qual pivotarà el Bosc Metropolità, que crearà diferents corredors verds obrint la ciutat al mar i a la muntanya.

Martínez Llabrés ha destacat en la seva intervenció que la transformació de Palma passa per “fer de la ciutat el millor lloc del món per viure, perquè només així també ho serà per a qui la tria com a destinació”.

Davant això, ha reiterat l’aposta per un model turístic “basat en la convivència, el respecte, la qualitat i l’excel•lència, que fomenti relacions equilibrades entre residents i visitants, i en què el patrimoni natural i mediambiental, juntament amb la cultura i la innovació, es consolidin com a senyes distintives del caràcter i la personalitat de Palma”.

Per acabar, ha conclòs la seva intervenció explicant el pla global d’actuació per a la Platja de Palma, centrat en la modernització dels establiments d’allotjament i de l’oferta complementària que encara tenen pendent la seva reconversió. Un pla que inclou, a més, actuacions clau en matèria de mobilitat, sostenibilitat, infraestructures i seguretat, amb una inversió superior als 21 milions d’euros prevista per a enguany i l’any vinent.

En el marc de la jornada ‘Spain Talks’, el batle també participarà aquest horabaixa en el lliurament dels premis ‘The Spain Talks Awards 2025’. 

Deja un comentario