El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, visita la Sínia d’en Gil, reformada en una primera fase per a millorar la urbanització i accessibilitat de la zona

També hi ha assistit la tinenta de batle d’Infraestructures, Belén Soto, acompanyada de representants de les diferents associacions veïnals

Palma, 10 de febrer de 2025.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, acompanyat de la tinenta de batle d’Infraestructures, Accessibilitat i Polígons Industrials, Belén Soto, ha visitat aquest dilluns les actuacions de millora duites a terme a la zona de la Sínia d’en Gil.
Es tracta, en concret, de les obres corresponents a la primera fase del projecte de millora de la urbanització, de l’accessibilitat dels vials i els espais lliures públics: carrer de Joan Dameto i de la Sínia d’en Gil amb la part oest del parc de la Riera.
“És una obra de cohesió territorial i social, perquè connecta barris i dona continuïtat a diferents espais de la ciutat”, ha subratllat el primer regidor de Cort, celebrant que, amb aquestes actuacions, s’ha procedit a la “regeneració d’una zona que estava degradada”.
El batle ha ressaltat també que es tracta d’un projecte que dona continuïtat a altres, perquè connectarà amb corredors verds o amb el projecte del Bosc Metropolità, entre altres.
En definitiva, ha dit, “és un exemple de com es connecten els barris de la ciutat i de com s’intenta promoure la mobilitat sostenible”, alhora que ha agraït el treball realitzat per les diferents associacions veïnals, recordant que es tracta d’una “reivindicació històrica” de la zona.
A la trobada també hi han acudit el coordinador general d’Infraestructures i Accessibilitat, Juanjo Lemm; la coordinadora del Districte Ponent, Lupe Ferrer, i representants de les associacions veïnals del Fortí, Son Cotoner, l’Olivera i Serralta.

Detalls de l’obra

Els treballs, finançats en gran part amb fons europeus Next Generation, han afectat una superfície de 9.130 metres quadrats i 400 metres lineals, i han suposat la plantació de més de 80 nous arbres, fins a 1.450 metres quadrats de nous parterres amb diferents arbustives i aromàtiques, més de 40 nous punts de llum i 19 bancs nous.
A més, el carrer s’ha vist ampliat gràcies a la construcció d’un mur de pedra de fins a 7,5 metres d’altura. Ara queda un ample que fa el carrer completament accessible.
Quant a la distribució de la secció transversal, entre la plaça de Barcelona i el carrer de Bonaventura Serra, s’ha eliminat el trànsit de vehicles, s’ha creat una vorera accessible de 2,3 metres, un carril bici de 2,8 metres d’amplària, un passeig per a vianants de set metres d’ample i la plantació d’arbres a garangoles.
A la resta d’àmbit de l’obra es permet el trànsit de vehicles, l’aparcament en línia a banda i banda del carril de circulació, una vorera accessible d’entre dos i tres metres, un carril bici de 2,8 metres quadrats, un passeig per als vianants d’entre 3 i 6,2 metres, la plantació d’arbres a parterres lineals i garangoles, i tres jardineres lineals amb arbustives aromàtiques.
Amb aquest projecte, al qual encara seguiran dues altres fases més per a veure’s completat, l’equip de govern compleix el seu compromís de millorar, barri per barri, la ciutat de Palma.
Al marge d’aquestes actuacions, cal esmentar-ne d’altres duites a terme per a millorar aquest entorn urbà, entre les quals la recuperació de la façana de l’estadi Lluís Sitjar i la millora de les voreres; l’asfaltatge de l’aparcament de la plaça de Barcelona i la reforma de tota la zona verda, juntament amb la instal·lació d’elements biosaludables; la neteja i desbrossament dels bancals del torrent de la Riera, i la millora dels jocs infantils a la plaça de Madrid.

Deja un comentario