

Martínez Llabrés ha exposat la gestió que s’està realitzant per a la millora dels serveis essencials de la ciutat i els projectes transformadors que ja estan en marxa
Palma, 22 d’abril de 2025.- Jaime Martínez Llabrés ha participat en el col•loqui celebrat aquest dimarts al Cercle Eqüestre de Barcelona. Després de la benvinguda oficial del seu president, Enrique Lacalle, el batle ha mantingut un diàleg amb el reconegut advocat i periodista Ricardo Fernández Deu.
El batle ha defensat en el seu pas pel Cercle Eqüestre la gestió que s’està realitzant en la millora de serveis essencials com ara neteja, seguretat, habitatge i mobilitat.
En aquest sentit, ha fet un ampli repàs de les millores implementades des de l’inici de la legislatura i ha incidit en els esforços que s’estan duent a terme per incrementar el nombre d’efectius policials, referint-se a la posada en marxa de l’oferta de places més gran en la història del cos, amb una ambiciosa convocatòria per a 2025 de fins a 170 noves places que, sumades als 50 policies que recentment han pres possessió i els 55 de la convocatòria anterior que ja estan en pràctiques, suposaran un total de 275 nous efectius el 2026.
L’accés a l’habitatge ha estat un altre dels punts abordats durant la trobada. Martínez Llabrés ha assegurat que “cal ser creatius i valents” i ha explicat el pla de xoc posat en marxa per l’equip de govern en el qual “ens hem proposat impulsar 2.000 habitatges en aquesta legislatura, que marcaran un canvi de tendència que s’ha generat en les dues últimes legislatures”.
El batle ha defensat en el seu pas pel Cercle Eqüestre una visió a llarg termini de Palma, amb la cultura, l’esport i el medi ambient com a eixos transversals i cohesionadors, compatible amb la gestió del dia a dia: “Hem de donar solució a allò urgent, neteja, seguretat, habitatge, etc., però també hem d’imaginar-nos com serà Palma d’aquí a 20 anys. I la ciutat no s’ha transformat tot i haver crescut un 40% en població”.
Entre els grans projectes en què s’està treballant, alguns dels quals ja estan en marxa, ha destacat la remodelació de la Plaça Major, la recuperació de l’emblemàtic edifici de GESA, que es convertirà en el nucli del futur districte d’innovació, la creació d’un jardí botànic, l’impuls d’un recinte firal, o el desenvolupament de l’economia blava com a motor estratègic, entre altres projectes, entre els quals també ha destacat la candidatura a Capital Europea de la Cultura per a 2031.