Cort abonarà 2,3 milions al RCD Mallorca per les reparacions estructurals i la substitució de seients obsolets de l’Estadi Son Moix

El club va reclamar els costs el 2021, d’acord amb el Conveni signat el 1997, que determina la responsabilitat de l’Ajuntament de rehabilitar les instal·lacions que hagin exhaurit la seva vida útil

Palma, 12 de febrer de 2025.- La Junta de Govern ha aprovat abonar 2.300.191,78 euros al RCD Mallorca pels treballs de reparació estructural realitzats a l’Estadi Son Moix, el cost dels quals correspon a l’Ajuntament, tal com es fixa en el Conveni de col·laboració signat amb el club el 1997.
El primer tinent de batle i regidor d’Esports, Javier Bonet, ha recordat en roda de premsa que el RCD Mallorca va posar el 2021 una reclamació administrativa econòmica per un total de 3.040.874,46 euros que, fins avui, no s’ha resolt.

Posteriorment, el 2022, el club va sol·licitar a Urbanisme la reforma integral de l’estadi, sense que s’abordàs aquesta reclamació. Aquell mateix any, ha detallat Bonet, es va aprovar la pròrroga del Conveni de concessió fins al 2064, sense tampoc donar resposta a aquesta qüestió.
El tinent de batle ha explicat que, per a poder posar-hi solució, l’equip de Govern va decidir l’agost de 2023 contractar un informe pericial per a avaluar els danys a l’estadi i determinar quines eren les qüestions que havia d’esmenar cada una de les parts.

En aquest sentit, s’ha determinat que el total de la quantitat a reemborsar és de 2.300.191,78 euros, referents a les reparacions estructurals (347.757,74 euros), la protecció contra despreniments (88.272,87 euros) i la substitució dels 17.000 seients inicials de l’estadi que havien quedat obsolets (1.864.161,17 euros).

Bonet ha detallat que s’exclouen d’aquesta partida les reclamacions del club relacionades amb la modificació de sistemes elèctrics i d’il·luminació, que han estat considerades responsabilitat del club. Per aquest motiu, la xifra final difereix del total reclamat pel club, que ascendia a 3.040.874,46 euros.
Cal recordar que el Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Palma i el RCD Mallorca, signat el 1997, estableix de manera clara la responsabilitat d’assumir els costs de reformes i reparacions derivades de defectes estructurals, vicis ocults, deterioraments per qüestions atmosfèriques i envelliment de la instal·lació, “sempre que es compleixin les condicions acordades entre ambdues parts i el deure de manteniment i conservació per part del Club”.

Aquesta obligació es reafirma en dos informes emesos pels Serveis Jurídics municipals, el juny i el novembre de 2024, que determinen que l’Ajuntament està obligat a assumir la reposició de les instal·lacions que hagin exhaurit la seva vida útil.

No obstant això, aquests mateixos informes consideren que les adaptacions del sistema elèctric i la il·luminació per raó de l’activitat mercantil “excedeixen les obligacions pròpies del municipi i corresponen a la concessionària, amb la conformitat de l’Administració”.
Per a aquesta nova partida de 2.300.191,78 euros s’ha realitzat una modificació de les Bases d’execució dels pressuposts de 2020 i 2022, reconfigurant els fons de determinats projectes. En primer lloc, un total de 2.069.852,21 euros corresponents a la conversió en zona de vianants de Nuredunna, que finalment va rebre finançament europeu.

També s’hi han destinat recursos d’altres projectes que no s’han executat, com la plataforma d’administració electrònica de serveis informàtics, transferències de capital a l’Institut Municipal d’Innovació –organisme que ha estat dissolt– o la plataforma de venda en línia, el que suposa un total de 230.339,57 euros.

Aquesta redistribució aprovada no generarà endeutament addicional, ja que els imports provenen de recursos ja disponibles.

Deja un comentario