La Comissió de Govern de la Fundació Miró Mallorca aprova la licitació de les obres de restauració de Son Boter

El primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, ha qualificat de “fita històrica” aquesta actuació, llargament reivindicada i que serà finançada amb càrrec a l’Impost de Turisme Sostenible amb un pressupost una mica superior al milió d’euros 

Palma, 16 d’abril de 2025. La Comissió de Govern de la Fundació Miró Mallorca ha celebrat aquest dimecres una reunió extraordinària durant la qual s’han aprovat els plecs de prescripcions tècniques i administratives que han de regir la licitació de les obres de restauració de l’edifici Son Boter, del qual és titular la Fundació.

Aquesta contractació es licitarà amb un pressupost màxim d’una mica més d’un milió d’euros (concretament, 1.007.342,12 euros), i el seu termini d’execució serà de 16 mesos a partir de la formalització de l’Acta de replantejament.

Aquesta actuació serà finançada amb càrrec al fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) de les Illes Balears. 

La publicació de l’anunci de licitació de l’esmentat concurs tindrà lloc el pròxim 22 d’abril, mentre que les candidatures es podran presentar durant un termini de 21 dies naturals, que expirarà el 22 de maig.

En paraules del primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, l’acord adoptat a la Comissió de Govern de la Fundació Miró “suposa una fita històrica, tota vegada que es tracta d’una demanda que durant molts anys no s’havia pogut satisfer i que ara es farà realitat gràcies a les partides de l’ITS”.

El regidor ha assenyalat també que actuacions com aquesta “ajuden Palma a avançar decididament en el camí de l’excel·lència com a seu privilegiada de l’art i el talent creatiu”, i, seguint les seves manifestacions, “incrementen les opcions de la ciutat per dur a bon port la candidatura de la capitalitat cultural de l’any 2031, una expectativa en la qual la Fundació Miró i tot el seu entorn, units a la figura irrepetible de Joan Miró, juguen un paper essencial”. 

Per la seva banda, la directora de la Fundació, Antònia Maria Perelló, ha indicat que l’inici d’aquestes obres, “llargament esperades”, representa, en la seva opinió, “la  culminació d’un desig i una obligació, que és la de mantenir en bon estat el llegat de Joan Miró”. 

Segons Perelló, “la rellevància d’aquests grafits, únics, ens obliga a garantir la seva conservació per llegar-los en les millors condicions possibles a les futures generacions, ja que Son Boter i els grafits de carbonet de Miró estan destinats a ser una de les màximes atraccions de la Fundació Miró Mallorca en els propers anys».

Cal recordar que Son Boter és una possessió mallorquina que data del segle XVIII i que compta amb la declaració de Bé d’Interès Cultural (BIC). Miró va adquirir la finca  l’any 1959, i la va transformar en el seu segon estudi de feina, complementant el taller dissenyat per Josep Lluís Sert i que l’artista ocupava des de tres anys abans.

A Son Boter, Miró va realitzar nombrosos grafits a carbonet a les parets, tractant.se de figures i personatges relacionats amb les seves escultures. 

L’objecte fonamental de la intervenció és la rehabilitació de l’edifici, inclosa la restauració dels grafits de Miró realitzats als murs de les dues plantes de l’immoble de Son Boter. 
 

 

 

 

Deja un comentario