Rich Kurtzman dona inici a la International Week: ‘Suspeneu el judici, creeu connexions i canvieu el món’

Membres de la comunitat universitària, alumnes de UIC Barcelona i representants d’universitats sòcies han assistit a la inauguració de la International Week. L’acte ha tingut la ponència de Rich Kurtzman, expert en desenvolupament personal i professional, que ha abordat diferents qüestions relacionades amb l’intercanvi cultural

Rich Kurtzman, expert en desenvolupament personal i professional en nous països i cultures i director de Barcelona SAE, ha compartit la seva visió sobre els desafiaments i oportunitats de viure i créixer en un país estranger en el marc de la inauguració de la International Week. En una sessió introduïda pel vicerector de Relacions Internacionals, Eduardo Mirpuri, Kurtzman ha abordat de manera dinàmica la complexitat d’interactuar amb noves cultures i com es pot aprofitar l’experiència per a un creixement personal i professional.

Viure fora del teu país és un procés desafiant. Kurtzman ha descrit com anar a viure a l’estranger implica una sèrie de reptes en l’àmbit personal i cultural. “No tot és bonic”, ha destacat, al·legant que aquest tipus d’experiències requereixen una adaptació que no sempre resulta fàcil. No obstant això, ha assegurat que una de les millors maneres de superar aquest procés és a través de la creació de connexions genuïnes amb la comunitat local, i la manera més efectiva de fer-ho és mitjançant el llenguatge i l’obertura a noves realitats.

Kurtzman ha introduït també el concepte de growth mindset (mentalitat de creixement), en contraposició a la fixed mindset (mentalitat fixa). Adoptar una mentalitat de creixement significa veure les dificultats com a oportunitats d’aprenentatge. Com ell mateix expressa, la paraula “encara” té poder: “No parlo alemany, encara”, donant a entendre que, amb perseverança, qualsevol habilitat és assolible.

Kurtzman ha conclòs la sessió assenyalant que en navegar i superar aquests desafiaments culturals els estudiants adquireixen superpoders culturals, a vegades també coneguts com a soft skills. Aquestes habilitats inclouen empatia, resiliència, perseverança o disposició a assumir riscos; totes altament valorades en un entorn globalitzat.

Finalment, ha deixat als assistents una reflexió: “Suspeneu el judici. Creeu connexions i canvieu el món.” Per a Kurtzman, el canvi cultural és una constant i una oportunitat de creixement; és la invitació a abraçar el procés de canvi i buscar experiències transformadores en cada interacció. La sessió ha finalitzat amb un torn de preguntes i de firmes del llibre publicat per Kurtzman: Like a Fish in Water. How to Grow Abroad When You Go Abroad.