La Càtedra d’Activitat Física i Oncologia de l’UJI incorpora les poblacions de l’Alt Palància al seu programa d’activitats per a malalts oncològics La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Sogorb, la direcció de l’Hospital de Sagunt i nombroses entitats i empreses de la zona

La Càtedra d’Activitat Física i Oncologia «Fundació José Soriano Ramos» (CAFO) de la Universitat Jaume I ha presentat en les instal·lacions del Centre de Salut Integral (CSI) de Sogorb el seu programa d’activitats per a malalts oncològics al qual s’incorporaran les poblacions de l’Alt Palància.

Aquesta iniciativa liderada per la Càtedra CAFO de l’UJI, conjuntament amb l’Ajuntament de Sogorb i la direcció de l’Hospital de Sagunt, té un ampli suport del teixit socioeconòmic i empresarial de la zona que s’ha sumat de forma massiva a la proposta.

L’acte ha comptat amb la presència de la vicerectora d’Estudis i Formació Permanent, Isabel García Izquierdo; la gerent del Departament de Sanitat de l’Hospital de Sagunt, Ana Peiró; l’alcaldessa de Sogorb, M. Carmen Climent; la gerent de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Castelló, Salomé Esteller; la cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital de Sagunt, Laura Palomar; el director de la Càtedra, Eladio Collado, i la cap de Zona Bàsica de Salut del CSI de l’Alt Palància i vicepresidenta de la junta local de l’AECC de Sogorb, Dolores Navarrete. A més, també hi han assistit representants de les juntes de l’AECC de 28 municipis, alcaldes i alcaldesses d’aquestes localitats i la presidenta de la Mancomunitat de l’Alt Palància, Jessica Miravete.

L’activitat de la Càtedra se centra en la cobertura assistencial oncològica des de diverses vessants investigadores i en la proposta d’una activitat física especialitzada, orientada, supervisada i dirigida per professionals d’aquest àmbit, amb l’objectiu de pal·liar els efectes agressius dels tractaments als quals estan sotmesos els pacients oncològics.

Actualment, la Càtedra desenvolupa les seues activitats en set seus: Castelló, Vila-real, Borriana, Onda, la Vall d’Uixó, Peníscola i Benicàssim, i a través d’aquest nou acord se sumaran ara les poblacions de l’Alt Palància. En aquest sentit, cal destacar que, des de la seua creació en 2021, la CAFO ha treballat per a la millora de la condició física i psicològica i, per tant, per a la millora de la qualitat de vida de més de 300 malaltes i malalts oncològics.