L’empresa biotecnològica catalana Synkotech Biocompatible Materials obre la seva primera planta de producció a Reus

·La companyia, que ha desenvolupat una tecnologia pionera per a la fabricació de productes biocompatibles per al tancament de ferides i la protecció de la pell, preveu escalar la producció de 25.000 unitats mensuals fins a 400.000 en un any

·Synkotech compta amb el suport del Govern, a través d’ACCIÓ (Departament d’Empresa i Treball), que els ha concedit al voltant d’1,5 milions d’euros euros en ajuts emmarcats en la línia Nuclis d’R+D Empresarial

·Fins ara, l’empresa estava ubicada al viver de la Universitat Rovira i Virgili, des de la seva fundació el 2017, quan comptaven amb un equip de només dues persones, una plantilla que ara arriba a la vintena de treballadors

L’empresa biotecnològica catalana Synkotech Biocompatible Materials ha inaugurat aquest divendres la seva primera seu i planta de producció a Reus (Baix Camp). Synkotech ha desenvolupat una tecnologia pionera per a la fabricació de productes químics amb aplicacions en el camp de la salut i, concretament, per al tancament de ferides i la protecció de la pell. Fins ara, la companyia estava ubicada al viver d’empreses de la Universitat Rovira i Virgili. Des de les noves instal·lacions, l’empresa preveu escalar la seva producció de les 25.000 unitats mensuals actuals fins a 400.000 en un any, aproximadament, un cop tinguin desplegada tota la nova maquinària.

Per al seu creixement, Synkotech compta amb el suport i ajuts per valor de vora 1.487.000 d’euros d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, emmarcats en diverses convocatòries de la línia Nuclis d’R+D Empresarial, dirigits a empreses que tenen un projecte de producte o servei tecnològic d’alt risc.

Per al secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Jaume Baró i Torres, el fet que el projecte de Synkotech,“és un clar exemple del valor empresarial que tenim al territori i, en concret, a la demarcació de Tarragona, on comptem amb una indústria clau com és la química que, a més, en aquest cas, s’aplica a la salut, un altre dels principals sectors de la nostra economia”. “El fet que aquesta empresa hagi aconseguit sortir de l’entorn universitari i escalar la seva producció amb aquesta nova planta és un exemple de l’èxit que perseguim amb els ajuts de Nuclis d’R+D”, destaca.

D’acord amb la CEO de Synkotech, Dra. Verónica de la Fuente, la companyia va néixer amb el propòsit de “democratitzar la salut amb materials biocompatibles aplicats al tancament de ferides, laceracions i incisions, ja que els productes que s’empren fins ara es basen en el cianoacrilat, un adhesiu molt bo, però duu associades complicacions i respostes inflamatòries”. Amb aquest objectiu van començar un procés d’R+D l’any 2017 que els ha portat a disposar de diferents línies de productes de protecció cutània i adhesius mèdics, basats en malonats: una enfocada als professionals sanitaris (de la cirurgia i la infermeria), una altra per al consumidor final (que comercialitzen a través de farmàcies i parafarmàcies) i una darrera adreçada a l’àmbit veterinari.

A les seves noves instal·lacions, una nau d’uns 1.350m2, Synkotech disposa de600m2 de departaments de producció i sales blanques, classificades per a la fabricació de productes sanitaris. L’empresa compta actualment amb una vintena de persones en plantilla i preveu sumar deu llocs de treball qualificats aquest 2025 amb l’establiment de les noves instal·lacions i l’increment de la seva producció. Del total de la plantilla, un 65% són dones, entre les quals destaquen els perfils directius i tècnics, especialitzats en la producció i l’R+D. D’acord amb la directiva de l’empresa, “aquestes noves instal·lacions representen un pas endavant en l’estratègia d’expansió de Synkotech, que reafirma el seu compromís amb el territori i amb el desenvolupament de solucions biotecnològiques capdavanteres al Baix Camp”.

L’empresa va iniciar la seva trajectòria comercial als mercats exteriors i actualment els seus productes es poden trobar en diferents països europeus (com ara Portugal, Suïssa, la República Txeca o Eslovàquia), d’Amèrica (com ara els Estats Units, Xile, el Perú i el Brasil) o l’Orient Mitjà, entre d’altres. Darrerament també han iniciat la seva expansió al mercat català i espanyol. Compten amb el marcatge CE, el de l’FDA i la llicència de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris per comercialitzar els seus productes sanitaris.

D’altra banda, actualment es troben en fase preclínica per desenvolupar una nova línia de productes adreçats a les sutures de teixits interns, per poder tancar òrgans. “Volem ser la primera empresa que pugui donar una alternativa universal per al tancament de teixits”, subratlla la CEO de l’empresa.

____

@empresacat | @treballcat | @tic

►►► més xarxes socials

Deja un comentario