Els Diàlegs Humanístics de la UPF arriben a la 9a edició

La Universitat Pompeu Fabra acull la 9a edició dels Diàlegs Humanístics UPF, un cicle de conferències sobre temes de cultura general i d’actualitat de matèries diverses en format de diàleg entre dos experts que pertanyen a diferents camps del saber. Enguany el director de cinema i guionista gironí Isaki Lacuesta obrirà els Diàlegs en conversa amb Polina Gorbaneva, doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i investigadora del departament d’Humanitats i de Comunicació de la UPF. La sessió amb el director de Segundo Premio, nominada a millor pel·lícula als Premis Gaudí, portarà per títol ‘El cinema, o l’art de la digressió’ i abordarà els processos creatius de Lacuesta i la seva constant exploració de les imatges a través del joc, la combinació, la dissociació, i un radical mètode digressiu “d’anar-se’n per les branques”. Tindrà lloc dimarts 21 de gener a l’auditori del campus de la Ciutadella de la UPF. 

Més enllà de la sessió inaugural, el cicle de conferències també permetrà escoltar la veu dels escriptors russos i ucraïnesos que estan en situació d’elaborar un nou llenguatge per descriure la nova realitat que ha portat la guerra. Serà de la mà de l’escriptora, poeta, periodista i traductora russa, Nadia Muraveva, exiliada des de fa gairebé tres anys a Catalunya, que conversarà amb Yuri Mykhaylychenko, poeta impressionista nascut a Kiev. Els Diàlegs Humanístics UPF també abordaran els reptes i oportunitats que la intel·ligència artificial planteja al panorama musical; el fet migratori i les polítiques de memòria; la vida espiritual i la fe amb l’abadessa del monestir de Sant Benet de Montserrat, Maria del Mar Albajar i Viñas; les cèl·lules i la presa de decisions; o com mantenir viva l’esperança al segle XXI en una conversa entre la filòsofa Sira Abenoza i la periodista Mònica Terribas. 

Durant 7 setmanes consecutives i sota la direcció acadèmica de Tamara Djermanovic del departament d’Humanitats de la UPF, les sessions tindran lloc els dimarts a les 18.30h a l’auditori del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, entre el 21 de gener i el 4 de març.

Consulta al web els detalls de totes les propostes i accedeix al formulari d’inscripció. L’entrada és lliure, amb inscripció prèvia. Els estudiants poden obtenir 1 crèdit ECTS si assisteixen a un mínim de set diàlegs i redacten un breu comentari una vegada acabat el cicle.