El projecte DigitAll ofereix a la societat material en obert per a la formació en competències digitals

La UIB participa en una iniciativa conjunta de 21 universitats que també promou el desenvolupament de mecanismes i eines per certificar els nivells de competència digital.

A través de la pàgina web del projecte, els ciutadans ja poden accedir lliurement i de franc al material creat per adquirir coneixements en competències digitals, des dels nivells A1 fins al C2, seguint el mateix model que s’aplica en l’àmbit lingüístic. 

El projecte DigitAll ha posat a disposició de la societat material i eines autoformatives d’alta qualitat que permeten adquirir els diferents nivells de competències digitals establerts pel marc comú desenvolupat per la Unió Europea, conegut com a DigComp.

Aquest material, d’accés lliure, ha estat creat en el marc del projecte DigitAll, una iniciativa coordinada per la Universitat de Castella-la Manxa que aglutina 21 universitats i forma part del Pla UniDigital del Ministeri d’Universitats. El projecte ha estat finançat amb fons Next Generation.

DigitAll té com a objectiu fomentar les competències digitals i reforçar l’ocupabilitat de la societat mitjançant dos canals principals: primer, la creació de material per a la formació, i segon, el desenvolupament de mecanismes i eines per certificar els sis nivells de competència digital, des de l’A1 fins al C2, d’acord amb el marc DigComp (de la mateixa manera que es fa amb la competència lingüística).

Fase d’autoaprenentatge

S’han creat i publicat 756 vídeos educatius d’alta qualitat, amb una durada mitjana de sis minuts; una extensa biblioteca de documentació complementària de més de 1.200 pàgines, que proporciona profunditat teòrica i pràctica per a cada competència; i 378 activitats interactives d’autoavaluació, dissenyades per reforçar l’aprenentatge i permetre als usuaris avaluar la seva comprensió i progrés.

Totes aquestes activitats, accessibles a través del web del projecte, han estat acuradament dissenyades per garantir una experiència d’aprenentatge integral, pràctica i efectiva, adaptada a les necessitats de cada usuari, assegurant una cobertura completa de cada competència. El material està disponible en català, èuscar, gallec i castellà.

Segona fase: Proves d’avaluació

A més, DigitAll ha dissenyat un sistema d’avaluació basat en un banc de 10.800 preguntes, unes 1.800 per cadascun dels sis nivells. D’aquestes, 5.400 són de saber fer; 2.160 són tipus test; 1.620, de veritable o fals, i 1.620, de classificació.

La passa següent per a les 21 universitats implicades en DigitAll és desenvolupar una plataforma avançada per a proves d’avaluació i certificació, que permetrà generar exàmens semiautomàtics.

Universitats participants

El projecte DigitAll està coordinat per la Universitat de Castella-la Manxa i en formen part la Universitat de Huelva, la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, la Universitat d’Oviedo, la Universitat d’Almeria, la Universitat d’Extremadura, la Universitat Politècnica de Cartagena, la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat de Màlaga, la Universitat de Saragossa, la Universitat de Cadis, la UNED, la Universitat de les Illes Balears, la Universitat del País Basc, la Universitat de València, la Universidade Da Coruña, la Universitat de Sevilla, la Universitat de Còrdova, la Universitat de Salamanca, la Universitat de Granada i la Universitat Pública de Navarra. 

.

Data de publicació: Thu Jan 09 07:41:00 CET 2025

Deja un comentario