Estudiantat dels graus de Periodisme i Comunicació Audiovisual de la Universitat Jaume I, en el marc de l’assignatura «Estratègies de la Comunicació», ha treballat en el desenvolupament de plans de comunicació i campanyes de publicitat per a l’Associació de Parkinson de Castelló.
Els alumnes han presentat aquesta setmana els projectes a l’Associació i, en el grau de Periodisme, la campanya desenvolupada pel grup «Los Ángeles» ha sigut la guanyadora pel seu enfocament innovador i el seu impacte social. Sota el lema «Castellón late por el Parkinson», aquest projecte se centra en accions concretes com l’organització d’un esdeveniment solidari de gran visibilitat, que inclou activitats com curses solidàries, un mercat ambulant benèfic i tallers interactius.
A més, la campanya sobreïx per la creació d’una estratègia digital integral que modernitza les xarxes socials i millora la pàgina web de l’associació, potenciant la seua capacitat per a sensibilitzar i recaptar fons. Amb una narrativa emotiva i pròxima, el grup mobilitza la comunitat castellonenca i posiciona l’Associació com un referent local en la lluita contra el Parkinson.
Quant a l’estudiantat de Comunicació Audiovisual, han creat estratègies innovadores per a sensibilitzar sobre les necessitats de les persones afectades per aquesta malaltia. El grup «Lo que sea», compost per Eric Bellés García, Alicia González Barberá, Adriana James Mallén, Zaira Martínez Gozalbo, Aitana Pérez Gargallo i Marta Solsona Doñate, ha sigut triat guanyador gràcies a una proposta integral centrada en la millora de la visibilitat de l’associació mitjançant campanyes digitals emotives i accions sensorials en espais públics. La seua estratègia destaca per la seua creativitat i per generar empatia a través d’experiències interactives que simulen els desafiaments diaris de les persones amb Parkinson, com per exemple una plataforma vibratòria acompanyada d’activitats educatives.
La segona proposta més adaptada a les necessitats de l’associació va ser la del grup «Carxofa», integrada per Julia Cano Miralles, Ana Escudero Monge, Anna Jiménez Moliner, Aroa Marín Nebot i Sandra Puerto Morte. La seua estratègia inclou una revisió exhaustiva de les xarxes socials i l’organització de mercats ambulants solidaris en col·laboració amb Estepark, fomentant la recaptació mitjançant la venda de llibres de segona mà. Aquest treball destaca per la seua combinació d’innovació, empatia i viabilitat pràctica.
Finalment, també cal destacar el grup «Kachow», format per Mar Millán Redó, Elena Puig Villarroig, Celia Royo Royo, Elena Ruiz Martínez, Alejandra Tébar Martínez i Sheila Valero Alfara. La seua proposta se centra a millorar la comunicació i recaptar fons mitjançant esdeveniments solidaris de gran impacte, com una paella benèfica i una campanya entorn de la tulipa, símbol associat amb el Parkinson.