Més de 1.200 escolars participen en la xerrada «La màgia de la intel·ligència artificial generativa i els seus perills»

La sessió ha estat organitzada pel programa CyberCamp-UIB per introduir els adolescents en el món de la intel·ligència artificial generativa des d’una perspectiva responsable. 

El programa CyberCamp-UIB, de la Universitat de les Illes Balears i l’Institut Nacional de Cibersegurat (INCIBE), ha organitzat la xerrada virtual «La màgia de la intel·ligència artificial generativa i els seus perills: com les màquines creen art, música, imatges, vídeos i molt més, i què hem de fer per usar-les correctament», amb l’objectiu d’introduir els adolescents en el món de la intel·ligència artificial generativa des d’una perspectiva responsable.

L’activitat, adreçada a estudiants de sisè de primària i primer d’ESO, s’ha fet el divendres, 13 de desembre, amb la participació de 26 centres educatius de les Illes Balears, que han inscrit un total de 1.283 alumnes.

La sessió ha estat impartida pel doctor Xavier Varona, catedràtic de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la UIB i subdirector de l’Institut d’Intel·ligència Artificial de les Illes Balears (IAIB), i per la doctora Maria Isabel Montserrat Sánchez-Escribano, professora de Dret Penal de la UIB, especialista en delinqüència informàtica i intel·ligència artificial, i membre de diversos grups de recerca relacionats amb aquest àmbit.

Durant la xerrada, s’han presentat els conceptes principals de la intel·ligència artificial generativa, les aplicacions que té en la vida quotidiana i els dilemes ètics que en planteja l’ús. Els estudiants han descobert eines com ChatGPT, DALL-E, Firefly i Sora, així com les aplicacions en la creació de contingut, música i vídeo. A més, s’ha parlat sobre els usos futurs de la intel·ligència artificial i la necessitat de desenvolupar un pensament crític davant les seves possibilitats i riscos.

Aquestes activitats s’emmarquen en el projecte CyberCamp-UIB, impulsat per l’Institut Nacional de Ciberseguretat d’Espanya (INCIBE) i la Universitat de les Illes Balears, amb el finançament de la Unió Europea – Next Generation EU, així com de les activitats del programa Seràs UIB, impulsat per l’Oficina per al Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB).

Amb iniciatives com aquesta, la UIB reafirma el compromís amb l’educació en valors digitals i l’adaptació a un món tecnològic en evolució constant. 

Data de publicació: Fri Dec 13 12:34:00 CET 2024

Deja un comentario