- Drets Socials i Inclusió respon a la reivindicació de les entitats de lleure educatiu de tenir espais dignes per a les seves activitats
El Departament de Drets Socials i Inclusió –mitjançant la Direcció General de Joventut- ha resolt una convocatòria de subvencions perquè caus i esplais puguin fer reformes en els seus locals i disposar així d’un espai digne on desenvolupar les activitat de lleure educatiu que organitzen habitualment.
Concretament, la subvenció compta amb un import de 300.000€ que es destinaran a millorar les condicions dels equipaments, la seguretat o l’accessibilitat. La present convocatòria ha atorgat subvenció a 41 projectes que han presentat 20 caus i esplais. En aquesta mateixa convocatòria d’ajuts, l’any passat es va atorgar subvenció a 29 projectes de reforma que van sol·licitar 15 entitats.
Amb aquesta acció, el Govern referma el seu compromís amb el lleure educatiu, la promoció dels esplais i caus i el suport al sector, lligat al desplegament de l’Estratègia de Reconeixement del Lleure Educatiu a Catalunya. Així mateix, respon a la voluntat de millorar el finançament d’entitats del lleure i facilitar que puguin disposar d’espais en condicions per desenvolupar la seva tasca, segons ha explicat la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Teresa Llorens.
La convocatòria s’adreça a les entitats inscrites en el cens d’entitats juvenils com a esplai o agrupament escolta que comptin amb un local, en propietat o en règim de cessió o lloguer, on facin activitats d’educació en el lleure. Els imports que poden sol·licitar han de ser d’un mínim de 2.500 € i un màxim de 4.000, adreçats a finançar els professionals contractats per a la redacció dels projectes, les despeses en llicències d’obres, taxes i visats o l’execució de les obres i instal·lacions.
Els caus i esplais també es beneficien de la convocatòria ordinària de subvencions del departament destinades a facilitar l’accés i la inclusió a les activitats de lleure educatiu.
Més de 700 esplais i caus són presents a barris, pobles i ciutats d’arreu del país. Una de cada tres persones joves a Catalunya forma o ha format part d’alguna entitat d’educació en el lleure.