Un total de 13 alumnes de la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona s’han afegit a la iniciativa de la Universitat de Nebrija amb la secció “L’evolució de la publicitat radiofònica”, en el marc del programa especial de 12 hores ininterrompudes “La universidad en las ondas: 100 años de radio”
UIC Barcelona ha participat en aquesta iniciativa juntament amb 30 universitats més d’Espanya i Llatinoamèrica, amb la missió de divulgar continguts relacionats amb la ràdio i el seu paper en el desenvolupament social, econòmic i cultural. És el primer any que se celebra aquesta dinàmica interuniversitària en què han participat 180 alumnes de manera directa, juntament amb més de 50 professionals de l’àmbit periodístic i radiofònic.
Els alumnes de la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona han posat el focus en l’evolució de la publicitat a la ràdio. Des de la producció fins a la locució, passant per l’edició i el guió, els alumnes que han participat en la Marató Radiofònica han estat Mireia Molina, Maria Germà, Nàdia Cordón, Roberto Martín, Daniela Matiz, Nicolás Huistra, Marina Laborda, Daniel Henao, Marta Boncompte, Víctor Martínez, Alejandro Laguna, Paula Modrego i Giulia Plaza. El procés ha estat tutoritzat pels professors Maria Fitó, docent en comunicació radiofònica, i Javier Sáez, docent en postproducció, muntatge i so.
La Marató Interuniversitària, que s’ha pogut escoltar a través d’una plataforma creada per la Cadena SER, ha volgut posar en valor la importància de les ràdios universitàries, en una de les accions més “joves” de la commemoració del primer segle del mitjà radiofònic. Des de la Universitat de Nebrija, destaquen la ràdio universitària com a eina de cohesió entre els estudiants i el professorat i la millor via per adquirir competències orientades a la futura ocupabilitat laboral.
En l’emissió, hi han participat professionals de ràdios generalistes d’Espanya com Cadena SER, RNE, Cope o Onda Cero, així com veus destacades de Llatinoamèrica. Jaume Serra, director de PRISA Media a Catalunya i director del centenari, ha destacat que l’objectiu del projecte era “assentar les bases del futur de la ràdio i incentivar els universitaris a demostrar el seu talent”.