La Facultat de Ciències Econòmiques i Socials inicia el procés d’acreditació AACSB després de participar en un taller d’elegibilitat a Viena

Anna Akhmedova, professora de la Facultat de Ciències Econòmiques, ha assistit al workshop d’elegibilitat de l’AACSB, una fita clau per obtenir aquesta prestigiosa acreditació internacional que només posseeixen el 6 % de les escoles de negocis a escala global

La Facultat de Ciències Econòmiques i Socials de UIC Barcelona ha fet un pas estratègic en el seu procés d’internacionalització participant en l’Eligibility Application Workshop de l’AACSB a Viena, un requisit imprescindible des del febrer del 2023 per optar a aquesta acreditació, que simbolitza l’excel·lència en l’educació empresarial.

Amb només 1.004 institucions acreditades en 65 països (dades del 2024), l’acreditació AACSB representa el reconeixement més prestigiós en educació superior de negocis i direcció d’empreses. UIC Barcelona es posiciona així entre les institucions que compleixen els exigents estàndards inicials per iniciar aquest rigorós procés, que sol allargar-se entre 4 i 7 anys.

Un procés rigorós amb impacte institucional

El taller a Viena, al qual ha assistit la professora Anna Akhmedova en representació de UIC Barcelona, ha aprofundit en els 15 estàndards d’acreditació, que avaluen des de la missió institucional fins als resultats d’aprenentatge, passant per la qualificació del professorat, la producció investigadora rellevant, els mecanismes d’assegurament de la qualitat o la vinculació amb el món empresarial.

La professora Akhmedova ha liderat activament l’anàlisi dels estàndards AACSB aplicats al context específic de UIC Barcelona. Akhmedova ha treballat en equip amb representants d’altres universitats internacionals per avaluar casos pràctics i ha presentat els avenços de UIC Barcelona en innovació educativa i vinculació amb el sector empresarial. A més, ha establert contactes clau amb membres del comitè d’acreditació AACSB i amb representants d’escoles europees que ja han completat el procés, i ha obtingut coneixements valuosos per guiar la Facultat en aquest camí.

“Aquest workshop ens ha permès identificar amb precisió els punts forts de la nostra facultat i les àrees de millora necessàries per complir amb els estàndards internacionals. Els coneixements adquirits seran fonamentals per dissenyar el nostre pla d’acció cap a l’acreditació”, ha destacat Akhmedova. La seva feina a Viena posa les bases per a la propera fase: la preparació del dossier d’elegibilitat que UIC Barcelona presentarà en els propers mesos.